donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

ChristenUnie voelt zich met kluitje in het riet gestuurd

17 februari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  De dienstregeling Werkendam-Dordrecht blijft de gemoederen bezighouden. Afgelopen dinsdag sprak de raad opnieuw over de kwestie. die zich nu al enkele maanden voort sleept. Tijdens de vergadering werd een motie ingediend en raadsbreed ondersteunt om het probleem nogmaals op de provinciale agenda te krijgen. Maar de problemen blijven.

In de commissievergadering van 30 januari jl. wist wethouder De Jong te melden dat de problemen met de dienstregeling Werkendam-Dordrecht opgelost zouden worden. Gedeputeerde van Heugten had hem verzekerd dat de problemen verleden tijd zouden zijn. Er kwam zoals aangekondigd een nieuwe dienstregeling, maar de problemen bleven. In de nieuwe dienstregeling schrapte men een bus aan het einde van de dag om het gat overdag op te kunnen vullen. Dat bleek niet afdoende.

Funest
Deze wijziging lost niet eens alle oude problemen op, maar blijkt ook funest voor een nieuwe groep scholieren en forensen die vaak al jaren van de verbinding Werkendam-Dordrecht gebruik maken. Voor de ChristenUnie was dit alles reden om het onderwerp opnieuw te agenderen. Raadslid Machiel Verdoorn tijdens de raadsvergadering: “We zijn door Veolia met een kluitje in het riet gestuurd.” Hiermee vertolkte hij het gevoel van vele gedupeerde reizigers.

ChristenUnie fractievoorzitter Hennie Schermers gaf voor de raadsvergadering aan dat de raad en het college één front moeten vormen naar de provincie en Veolia. “Formeel klopt het dat we als gemeente Werkendam geen verantwoordelijkheid hebben aangaande het OV. Maar als onze burgers de dupe worden van een nieuwe dienstregeling die mede is ontstaan doordat de gemeente niet goed heeft opgelet mogen en kunnen wij niet rustig achterover leunen” aldus Schermers.
In de motie die op initiatief van de ChristenUnie tot stand kwam wordt de Provincie opgeroepen om middels een vervoersonderzoek te komen tot een sluitend vervoersaanbod wat aan de vervoersbehoefte van scholieren, forenzen en anderen tegemoet komt. Ook sprak de raad zich uit dat bij een uitbreiding, bijvoorbeeld in de daluren, wederom buurtbussen ingezet zouden kunnen worden.

Lees meer over:

Werkendam busverbinding
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.