Friday 17 September 2021

Alles over Altena

Woonlinie geeft gastles op Het Ravelijn

16 februari 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  Op 14 februari verzorgden Mathijs Gerritzen (projectontwikkelaar) en Astrid Bouman (HRM-adviseur) een gastles op het Ravelijn in Woudrichem. De les voor de groepen 6, 7 en 8 vormde de aftrap voor een aantal weken waarin de bouw in de schijnwerpers staat.

De les bestond uit:

  • Een terugblik naar het bezoek aan de bouwplaats: dat was interessant, modderig en vooral leuk
  • Een presentatie over de ontwikkeling van een bouwproject; die ontwikkeling duurt wel een jaar, net zo lang als het werkelijke bouwen
  • Een vooruitblik naar de afsluiting van het project op 8 maart. Dan wordt de mooiste maquette beoordeeld. Deze maquette wordt gemaakt met het materiaal dat de aannemer Pennings heeft verstrekt aan de school.

Belangrijk
Gastlessen over de bouw zijn belangrijk want er dreigt een groot tekort aan medewerkers in de techniek. Begin december 2011 luidden VNO-NCW en MKB-Nederland daarom de noodklok met het manifest Toekomst voor Techniek. In 2014 is er een tekort aan 38.400 technische vmbo’ers en 23.100 technische mbo’ers. Dat tij moet gekeerd worden. Bijvoorbeeld door betere voorlichting aan docenten en ouders in het basisonderwijs.

Voorlichting
Woonlinie werkt graag mee aan die voorlichting op scholen door af en toe gastlessen te verzorgen! Dat doen we uiteraard alleen in ons werkgebied; ook voor ons is het belangrijk dat kinderen van huurders later een goede boterham kunnen verdienen. En dat kan zeker in de bouw!

De kinderen hadden prachtige vragen:

  • ‘Hoe duur is een architect?’– van het antwoord schrok ook de juffrouw
  • ‘Waarom zijn jullie niet binnen de ‘lijntjes’ gebleven van de ‘kavelgrenzen’?
  • ‘Woont u zelf in een huis dat u zelf heeft gebouwd?’

De kinderen gaan nu zelf aan de slag; ze maken een maquette van de woningen die naast hun school worden gebouw. Op 8 maart 2012 gaan we die ‘jureren’. (Woonlinie)

Lees meer over:

woudrichem woonline Ravelijn
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.