dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Altena

Woudrichem neemt motie Kinderpardon aan

16 februari 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  De gemeenteraad van Woudrichem heeft op 14 februari een motie van de PvdA en Gemeentebelangen aangenomen over het zogenaamde Kinderpardon. De raad heeft daarmee besloten bij het Ministerie voor Immigratie en Asiel aan te dringen op een kinderpardon.

In de motie schrijven de partijen dat het weinig humaan is om asielkinderen die geworteld zijn in Nederland uit te zetten naar het land van hun ouders, dat er nu veel aandacht is - zowel politiek als in de media - voor individuele gevallen en dat een structurele oplossing voor de gehele groep kinderen die het betreft, ligt in de initiatiefwet tot wijziging van de vreemdelingenwet 2000.

Stemming
De motie is aangenomen na hoofdelijke stemming. Voor stemden de fracties van CDA, Gemeentebelangen, een deel van de fractie van de ChristenUnie en de PvdA. Tegen stemden de VVD-fractie en een deel van de ChristenUnie. Zij waren van mening dat het niet aan de lokale overheid is om op te roepen tot een kinderpardon, maar dat dat eventueel landelijk besloten wordt via een initiatiefwetsvoorstel. Met twee afwezige raadsleden leverde dat een stemming op van tien voor en drie tegen. 

Inmiddels steunen zo'n dertig gemeenten het kinderpardon.

Lees meer over:

kinderpardon
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.