donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Ook CU blij met 'Nee' tegen kernafval

16 februari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Na een eerdere reactie van de lokale PvdA, komt nu ook de ChristenUnie naar buiten met een gelijke reactie. De partij is blij dat het college van Werkendam niets ziet in de ondergrondse opslag van radioactief afval in de gemeente. Het college reageerde deze week op een eerdere brief van de actieorganisatie Greenpeace. In de brief deed de organisatie navraag over het standpunt van Werkendam aangaande de opslag van kernafval in onze eigen bodem. Het gemeentebestuur had een antwoord toen uitgesteld, omdat er te weinig informatie beschikbaar zou zijn.

ChristenUnie raadslid Machiel Verdoorn: “Op dit moment is er geen zicht op een duurzame en betrouwbare oplossing voor het verwerken van kernafval en zadelen we de toekomstige generaties op met een onbekend probleem. De kans op lekkage is altijd aanwezig, dat moeten we niet willen”.

Op de site noteert de partij: 'Vorig jaar agendeerde de PvdA deze brief al, naast de PvdA sprak alleen de ChristenUnie zich toen uit tegen de opslag van kernafval in onze regio, de overige partijen gaven nog geen reactie. Het mag duidelijk zijn dat de ChristenUnie de keuze van het college van harte toejuicht.' (CU Werkendam)

Lees meer over:

Werkendam Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.