Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Stop de (carnavals)kraker!

14 februari 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Gaat u gezellig carnaval vieren of op vakantie tijdens de carnavalsvakantie? Bekijkt u dan voordat u van huis gaat of uw woning goed is afgesloten. Vorig jaar is er namelijk tijdens de carnavalsvakantie meer dan gemiddeld ingebroken in woningen in uw buurt! En dat willen we u dit jaar niet laten overkomen. Hierbij geeft uw wijkagent enkele tips.

De woninginbrekers tegenhouden, daar kunt u ons bij helpen. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Als u direct belt, is de kans groter dat wij als politie de verdachte kunnen aanhouden.

Tien tips

De volgende tips helpen u om met een gerust hart feest te gaan vieren en maken de kans op een inbraak kleiner:

1.       Laat geen toilet- of badkamerraampjes open staan als u weggaat.
2.       Sluit al uw ramen en doe alle buitendeuren goed op slot. Niet dichttrekken, maar afsluiten met de sleutel.
3.       Laat lichten branden en sluit gordijnen als u 's avonds uitgaat.
4.       Merk en registreer waardevolle bezittingen in uw huis met postcode en huisnummer.
5.       Laat geen sleutels aan de binnenkant van buitendeuren zitten.
6.       Leg nooit een sleutel onder bijvoorbeeld een deurmat of bloempot
7.       Vertel uw buren dat u niet thuis bent indien u gaat carnavallen of op vakantie gaat en laat ze een oogje in het zeil houden.

Veilig op vakantie
De politiewebsite www.politiemwb.nl helpt u hierbij. Daar vindt u onder Preventie/Vakantietips de vakantietest en de vakantiekaart.

De vakantietest geeft u snel een indicatie of u goed voorbereid op vakantie gaat. Met de vakantiekaart informeert u de politie over uw afwezigheid. Denk eraan om uiterlijk één week voor uw vertrek de vakantiekaart ingevuld op te sturen naar de politie. De kaart vindt u op de politiewebsite www.politiemwb.nl en op het politiebureau. Via het nummer 0900-8844 kunt u alle informatie ook telefonisch doorgeven. Er is één voorwaarde: de vakantieperiode moet minimaal zeven aaneengesloten dagen duren. (politie.nl)

Lees meer over:

Politie woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.