zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Jeugdmuziekdag Altena feest van klassiekers

13 februari 2012 (door WoudrichemNet)

ALMKERK -  Afgelopen zaterdag 11 februari, werd de tweede Jeugdmuziekdag Altena gehouden. Vanaf 10 uur verzamelden ruim 110 jonge muzikanten zich bij ’t Verlaat in Almkerk om deel te nemen aan deze dag met het thema ‘Ken je Klassiekers’. Iedereen werd welkom geheten door  Ina van der Mooren, Sonja van Vuuren, Jaap van Herwijnen en Kees Treffers, die samen he tbestuur vormen.

 Tijdens gezamenlijke repetities en in aparte groepen (klein koper, groot koper, slagwerk en hout) werd er de hele dag geoefend op de muziekstukken: De Notenkraker, Peer Gynt Suite #1, Young Musician Day, Instant Concert, An der Schönen ‘Blooper’ Donau, A Mozart Festival, Vivaldi’s Winter en de Finale uit Ouverture 1812. Dit laatste werk werd in opdracht van de Stichting Jeugdmuziekdag gearrangeerd door Kees Treffers, tevens één van de dirigenten. De andere dirigenten waren Anneke Konings, Ron van Vuuren en Marlou van der Schoot.

Concert
Nadat er goed geoefend was, werd er ’s avonds een geweldig concert gegeven en kon heel veel publiek genieten van klassieke werken die door de jonge muzikanten werden gespeeld. Het was een erg gezellige, muzikale dag. De organisatie is heel blij dat ondanks het schaatsweer zoveel mensen muziek kwamen maken. (Foto Jeugdmuziekdag Altena)

Lees meer over:

Almkerk Jeugdmuziekdag
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.