woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Nog steeds ontevreden busreizigers lijn Werkendam-Dordrecht

13 februari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De provincie en vervoerder Veolia hebben onlangs de dienstregeling Werkendam-Dordrecht aangepast. 'Voornamelijk ouders van scholieren  klaagden over de versoberde busdienst. Scholieren zouden soms lang moeten wachten op een bus', aldus het CDA.

De CDA-fractie heeft in aansluiting hierop aan de wethouder Wim de Jong gevraagd  waarom er nu weer veel klachten zijn. De fractie wil het volgende weten: 

  1. Gaat het hier om dezelfde personen of is er nu weer een andere groep mensen waarvoor de tijden niet uitkomen.
  2. Is bij het onderzoek naar de behoefte van alle  reizigers gekeken?
  3. Zijn er naast de meldingen die bij de fractie zijn binnen gekomen  bij de gemeente ook meldingen bekend?
  4. Zo ja, wat wordt er gedaan met deze meldingen. Vindt er terugkoppeling plaats?
  5. Worden deze meldingen ook doorgespeeld aan de verantwoordelijke instantie de Provincie?

Zorgen
Ook de ChristenUnie (CU) maakt op de partijsite melding van de busproblemen: "Helaas blijkt nu dat de mooie woorden weinig voorstellen. Er kwam zoals aangekondigd een nieuwe dienstregeling maar de problemen bleven. Sterker nog de problemen werden verschoven, in de nieuwe dienstregeling schrapt men gewoon een bus aan het einde van de dag om het gat overdag op te kunnen vullen. Deze wijziging is funest voor een andere groep scholieren maar ook voor forensen die vaak al jaren van de verbinding Werkendam-Dordrecht gebruik maken voor hun werk."

De partij is van mening dat schuiven niets oplost. Eerder gaf de CU al aan dat de oplossing wellicht gevonden kan worden in het inzetten van de buurtbussen in de daluren. De ChristenUnie heeft het onderwerp opnieuw op de raadsagenda laten zetten. Naast de CU heeft ook de PvdA zich geuit over de ontstane problematiek. (CDA/CU)

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.