vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Clubrecord Tom Kruis 200 meter vlinderslag

13 februari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens een wedstrijd afgelopen zaterdag in Gorinchem hebben achttien zwemmers van de Biesboschzwemmers sterke prestaties neergezet. Er werden zeventien persoonlijke records, een clubrecord en eenentwintig limieten voor de Brabantse Kampioenschappen gezwommen. De prestaties van Marcha Admiraal, Tom Kruis en Rebecca Schmidt sprongen er boven uit.

Deze drie zwemmers hadden zich ingeschreven voor de 200 vlinderslag. Voor Tom en Rebecca was het de eerste keer dat zij deze afstand zwommen en zij deden dit boven verwachting. Rebecca wist binnen de 3 minuten aan te tikken en voor Tom was er zelfs een clubrecord bij de jongens onder 12 jaar. Halverwege de 200 meter, op de 100 meter, verbeterde Tom zijn persoonlijke record. Marcha zwom op de 200 vlinderslag een persoonlijk record en later op de 100 rugslag herhaalde ze dit nogmaals. Op beide afstanden ging er ongeveer een seconde van oude toptijden af.

Ruim
Sanne van de Pol en Lukas Schmidt lieten ook goede prestaties noteren. Beide wisten op de 200 vrije slag meerdere seconden van hun persoonlijke record af te halen. Op de 50 vlinderslag wisten beide ook hun persoonlijke record aan te scherpen. Sanne deed dit met ruim 0,1 seconden en Lukas wist voor het eerst binnen de 30 seconden aan te tikken en verbeterde daarvoor zijn tijd met ruim een seconde.

Carmen Damen, Jade Groeneveld, Anne Ippel, Xander Korsman, Nick Lisman, Anne-Lize de Raad, Simon Schmidt en Julia Verhoeven waren de andere zwemmers die één of meerdere persoonlijk records wisten te verbeteren en bij velen ging dit gepaard met limieten voor de Brabantse Kampioenschappen die in mei van dit jaar worden gehouden. Carmen, Anne en Nick deden het meerdere seconden.

Trofee
Op 3 maart staat de eerst volgende belangrijke wedstrijd op het programma. In Gorinchem organiseren de Biesboschzwemmers dan de BiesBosch Trofee en daar zal men geduchte tegenstand hebben. Misschien zit er een verrassing in, aangezien de Werkendammers het hele seizoen al een sterke progressie laten zien.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.