Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

'Woudrichem sloopt ouderen'

10 februari 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - "Woudrichem sloopt ouderen', fulmineert de PvdA in haar regionale nieuwsbrief bij monde van Joost Kant. Het Woerkumse fractielid wil wel eens weten wat de inwoners van die stelling denken. Is men het met daarmee eens ja of nee. Om daar op te reageren is het handig te weten de gedachten van Kant te kennen.

Kant schrijft: "Dagelijks zijn zeer veel vrijwilligers bezig om hun oudere medemens een zo lang mogelijk een zinvol leven te bieden. Als de gemeenten daarvoor professionele krachten in zouden moeten huren zouden ze vele duizenden euro´s kwijt zijn. Nu wordt dit gedaan door mantelzorgers, leden van de drie PCOB afdelingen, de ANBO en mensen van de Vleet die vrijwilligers aanstuurt en het werk coördineert.

Alle taken van de WMO krijgen invulling en er ontstaat een menselijke samenleving. Dit gebeurt soms bij de mensen thuis maar ook in ruimten waar mensen in tal van vormen kunnen genieten van de soms leerzame activiteiten maar ook van het samenzijn met anderen.

Voor wie denkt dat de raad van Woudrichem dat zou waarderen komt bedrogen uit. Subsidies aan alle mensen die goed doen voor ouderen en goud verdienen voor de gemeente worden verminderd en soms helemaal stopgezet. Dat alleen de ouderen daar de dupe van worden zal de gemeente een zorg zijn als hun financiële cijfers maar kloppen zelfs over de rug van onze ouderen. Ik vind het schandalig. En u? Laat het mij weten!" (Foto PvdA)

Joost Kant 
tel. 0183-442009
j.kant9@kpnplanet.nl

Lees meer over:

woudrichem pvda
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.