donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Besluit kernafvalopslag is 'beter laat dan nooit'

10 februari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Na lang wachten heeft het college van Werkendam besloten geen opslag van kernafval in de Werkendamse bodem toe te staan. 'Beter laat dan nooit', reageert de PvdA.

In de periodieke nieuwsbrief vraagt Anne Nieuwenhuis, fractielid PvdA Werkendam, zich af waarom het zo lang geduurd heeft. "Het college geeft aan dat er nieuwe informatie is en dat er brieven gekomen zijn van verontruste inwoners. Nieuwe informatie voor het college betekent niet dat het ook om nieuwe informatie gaat. De gevaren van opslag van kernafval zijn al jaren bekend. Voor de provincies en vele gemeenten was dat voldoende reden om een duidelijk nee tegen de opslag te laten horen. Maar helaas gold dat niet voor Werkendam."

Gezeur
De afgelopen maanden heeft het college de vraag of de Werkendamse ondergrond geschikt is voor radioactieve opslag onderzocht door de kop in het zand te steken, meent Nieuwenhuis. En vervolgt: "Een oproep van de PvdA aan de raad om het college een besluit tegen de opslag te laten nemen werd door de coalitiepartijen verworpen. De Sdc vond dat wij ons voor de kar van Greenpeace lieten spannen. Het was links gezeur tegen de rechtse hobby kernenergie. Gelukkig zijn er vele gemeenten in West-Brabant die er anders over denken. Die hebben er voor gezorgd dat in de Strategische Agenda West-Brabant aandacht besteed wordt aan de opslag van kernafval. Deze gemeenten hebben zich sterk gemaakt voor het besluit dat Werkendam uiteindelijk ook genomen heeft."

Merkwaardig
Het argument dat er nu verontruste inwoners zijn die van zich hebben laten horen vindt de schrijfster "merkwaardig." Toen de PvdA een aantal maanden geleden het college opriep om een besluit tegen de opslag van kernenergie te nemen ging het toch ook om "verontruste inwoners."  Nieuwenhuis: "Of is dat een ander soort burgers? Maar nogmaals. Beter laat dan nooit. Toch zou ik als inwoner meer vertrouwen in ons college gekregen hebben als het besluit maanden eerder genomen was."

Lees meer over:

Werkendam Werkendam pvda kernafval
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.