Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Mantelzorgcompliment ook voor Woerkummers

8 februari 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Een mantelzorger is iemand die langdurig en onbetaald zorgt voor een chronische zieke, gehandicapte, of hulpbehoeven partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mensen die mantelzorger zijn komen in aanmerking voor een Mantelzorgcompliment.

Het Mantelzorgcompliment is een bedrag van € 200,00 waarmee de overheid haar waardering voor het belangrijke werk dat mantelzorgers verrichten laat blijken.

Alle mantelzorgers die zorgen voor iemand met een zogenaamde langdurige, extramurale AWBZ-indicatie komen in aanmerking. Als iemand zorgt voor een persoon zonder die indicatie, maar wel  taken doet waarvoor een indicatie mogelijk is (geen huishoudelijke hulp), ook dan kan hij of zij - onder voorwaarden - in aanmerking komen voor een Mantelzorgcompliment.

Informatie
Op de website van Mezzo (www.mezzo.nl), de vereniging voor mantelzorg, is meer informatie te vinden. Na te gaan is wie in aanmerking komt voor het Mantelzorgcompliment en meer veelgestelde vragen. Maar de site geeft ook advies op maat.
De website van de SVB (www.svb.nl) geeft eveneens informatie. Bellen met de SVB kan ook: (030) 264 8444, e-mail: mantelzorg@svb.nl  (Foto Mezzo.nl)

Lees meer over:

woudrichem mantelzorg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.