vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Foranto heren 1 op dreef

7 februari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Afgelopen vrijdag speelde Foranto heren 1 tegen het als tweede geplaatste WHV. Foranto kent een wisselvallig seizoen met als reden de vele blessures en afwezigen. De laatste wedstrijden weet Foranto steeds beter om te gaan met het missen van enkele belangrijke spelers in het team. Foranto verkeert onderaan de competitie en heeft de punten hard nodig. WHV. wil graag de tweede plaats vasthouden voor mogelijke promotie. Gezien de stand leek het een ongelijke strijd te gaan worden, maar de realiteit bleek anders.

Foranto begon met de volgende opstelling: Jacco Bouman als spelverdeler, Rens Kroeze als diagonaal, Bjorn Wansink en Aart-Jan Groeneveld als buitenaanvallers, Robert Blaauw en Arjen Kieboom als middenaanvallers. Vanaf het begin van de wedstrijd kon Foranto druk zetten met de aanval. Maar het was deze wedstrijd de service van Foranto die WHV onder druk zette. Rens Kroeze wist met zijn sprong-service de tegenstander tot wanhoop te drijven. Relatief gemakkelijk werden de punten gescoord. De eerste set werd WHV verslagen hetgeen het team niet verwacht had.

Moeilijk
De tweede set had Foranto het zichtbaar moeilijker, WHV wist zich te herpakken. Foranto speelde niet slecht, maar had moeite met de "side-out", het gelijk scoren uit de services van de tegenstander. Aan het einde van de set werd het spannend, maar WHV wist de set te winnen.
De derde set kwam Foranto wederom op een grote voorsprong, maar deze keer door een sprongservice van Aart-Jan Groeneveld. De buitenaanvaller liet zijn klasse zien door een knetterharde service waardoor het team zelfs op een voorsprong van 10 tegen 0 kwam te staan. Het werd met deze riante voorsprong relatief gemakkelijk om de set uit te spelen.

De vierde set zakte Foranto echter weer wat in. WHV verdedigde sterk en vocht voor de punten. Foranto had moeite om de bal te scoren. Michael Wansink speelde inmiddels op het midden en wist enkele ballen te scoren. Het mocht niet genoeg zijn voor de setwinst. De wedstrijd zou tot zijn climax komen in de vijfde set.

Leeuwen
Beide teams vochten als leeuwen, maar het was Foranto die meer overtuigingskracht toonde en de wedstrijd in zijn voordeel besliste. Hiermee werden drie punten afgesnoept van het als tweede geplaatste WHV en meer dan verdiend.
Foranto heeft zich hiermee zeker nog niet veiliggesteld, maar het moet de Werkendammers toch overtuigingskracht geven dat ze onterecht zo laag staan in de competitie. Het is te hopen dat het team compleet blijft. Als het team zo blijft spelen hoeven de mannen niets te vrezen. Maar in het verleden behaalde resultaten geven geen garanties voor de toekomst. Zaterdag speelt Foranto in Roosendaal tegen Micro-Elektra. Ditmaal zonder servicekanonnen Rens Kroeze en Aart-Jan Groeneveld.

Lees meer over:

Werkendam foranto nieuwssport
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.