vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Open Coffee ook op AalburgFM radio

6 februari 2012 (door AalburgNet)

VEEN - Was Open Coffee Altena zaterdagmorgen op Radio AFM te beluisteren in het programma A-Magazine, de avond ervoor nodigde Aalburg FM het koffienetwerk uit voor een bezoek aan de studio. Dat wil zeggen de helft van het organiserende duo. Cor Spek (Aalburg.net) deed in de Vrijdagavondshow het hoe en waarom uit de doeken.

'Nee, Open Coffee is geen theekransje', weerlegde Spek de vraag van presentator Henri Verhagen en legde aansluitend uit wat het koffiemoment voor ondernemers nu precies was. 'Het concept is niet nieuw, dat komt uit Engeland, maar in Altena bestond een dergelijke meeting nog niet. Janneke Romijn (ondernemer uit Dussen - red.) en ik waren en zijn beiden van mening dat er met en tussen ondernemers veel bereikt kan worden. Er gebeurt zoveel in deze regio. Alleen Aalburg heeft al bijna 1.000 ondernemers. Maar ook de politiek en overheid is van harte welkom. Naast ontmoeten, ervaring uitwisselen en kennis delen gaat het natuurlijk ook om contacten leggen. Zelfs zaken doen kan. Alles op een informele laagdrempelige manier.' 

Verhagen vroeg zich af of het concept niet commercieel uitgebuit zou gaan worden. Spek zag dat niet zo gauw gebeuren. Want wat is 'uitbuiten?' Niets hoeft, alles kan. Commercie is overigens niet vies, meende hij 'en als je op een ontspannen manier onder een kop koffie met elkaar tot zaken kunt komen is dat prima. Het gaat daarbij veelal ook om de gunfactor. En als je elkaar kent van de Open Coffee is die drempel alvast genomen. Juist die laagdrempeligheid, dat informele is de kracht van het concept. Mede daarom ook het tijdstip: tussen 9.30 en 11.00 uur. Dan kan je voor die tijd nog even naar de zaak of winkel om je e-mail te checken of je medewerkers te spreken.'

Koekje
Verhagen wisselde het interview af met een toepasselijke klassieker van Rita Corita: Koffie. Lekker bakkie koffie. Het gesprek werd afgerond met het plaatje 'Koekje erbij.' Want inderdaad: de deelnemers kunnen hun portemonnee tijdens de Open Coffee Altena thuis laten. De koffie is gratis, die wordt gesponsord door de ontvangende ondernemer ('Zo kun je bij elkaar in de keuken kijken') en ook het koekje bij de koffie hoort daarbij.

Dat koekje wordt de eerstvolgende keer geserveerd bij Pruysen Parket, De Sluis 2 in Dussen en wel op donderdag, 9 februari aanstaande.

Wie meer wil weten gaat naar www.ondernemendaltena.nl (Foto: Cor Spek (links): 'Er gebeurt zoveel in deze regio.' (Foto Aalburg.net))

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.