donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Persoonlijke records op Nederlands Kampioenschap

6 februari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In Amsterdam werden de Nederlandse Junioren Kampioenschappen korte baan gehouden. In het 25 meterbad kwamen voor de Biesboschzwemmers Sanne van de Pol en Thomas Zielhorst aan de start. Sanne startte op de 50 en 100 vrije slag en Thomas op de 100 en 200 rugslag.

Sanne wist op haar beide afstanden een persoonlijk record te zwemmen. Op de 50 vrije slag verbeterde ze zich met 0,06 seconden en op de 100 meter wist ze binnen de 1 minuut en 4 seconden aan te tikken. Op het scorebord stond voor Sanne een eindtijd van 1 minuut en 3,82 seconden. Op deze afstand haalde ze haar beste klassering, namelijk 39e.

Persoonlijk record
In de categorie van Thomas deden aan beide afstanden acht zwemmers mee. Door het aanscherpen van de richttijden was de zwembond genoodzaakt om zwemmers uit te nodigen die de tijd net niet gehaald hadden. Op de 200 meter wist Thomas een persoonlijk record te zwemmen. Hij verbeterde zijn tijd met 0,05 seconden en werd vijfde van Nederland. Op de halve afstand hoopte Thomas opnieuw een persoonlijk record te zwemmen, maar dit lukte niet. Thomas werd op de 100 meter als achtste geklasseerd.

Voor de editie in het 50 meterbad hebben zowel Sanne als Thomas al een startbewijs. Sanne mag op de 50 vrije slag starten en Thomas op de 200 rugslag. De komende tijd zullen zij uiteraard proberen meer startbewijzen bij elkaar te zwemmen en andere zwemmers zullen ook proberen om een startbewijs te halen voor de ‘Nederlandse’.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.