donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

CU begeeft zich op glad ijs

6 februari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - IJsclub Olympia opende afgelopen donderdag als eerste in Altena haar schaatsbaan. Dagelijks genieten inmiddels vele honderden kinderen en volwassenen van de ijspret. ChristenUnie Werkendam ging een kijkje nemen en zette de voeten op de fraaie ijsvloer.

Vorig jaar pleitte de ChristenUnie (CU) voor  de ijsclub voor een eigen onderkomen met electriciteit, water en sanitair. Olympia moest een aantal jaar geleden immers gedwongen verhuizen van de plek aan de Werkina naar de Lange Wiep. De ijsclub kreeg hier weliswaar een vergoeding voor, maar verder had men geen enkele voorziening. De CU vindt dat de gemeente Werkendam een voorwaardenscheppende rol heeft voor deze en soortgelijke verenigingen. De wethouder gaf vorig jaar aan met de ijsclub in gesprek te zullen gaan.

Noodaggregaat
Tijdens het bezoek afgelopen vrijdag aan de ijsbaan zag de partij het nieuwe, door vrijwilligers gebouwde, onderkomen dat prima functioneert. Alleen de electriciteitsvoorziening ontbreekt nog, maar die zal half maart aangelegd worden. Op dit moment gebruikt Olympia een aggregaat, hetgeen voor de vereniging een grote kostenpost is. CU raadslid Hennie Schermers reageerde: “Het zou mooi zijn als er, wanneer er toch gegraven gaat worden, naast een stroomkabel ook gekeken gaat worden naar de aanleg van een waterleiding. Wellicht is zelfs riolering een optie!”

De CU-fractie zei zeer onder de indruk te zijn van het vele werk van de vrijwilligers die zich inzetten om de inwoners van Werkendam op een veilige manier van het schaatsen te laten genieten. (Foto CU)

Lees meer over:

Werkendam ijsclub olympia
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.