zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Kandelaarkids move the world

4 februari 2012 (door WoudrichemNet)

RIJSWIJK - Op vrijdag 27 januari was er in de groepen 5 tot en met 8 een gastdocent van Kids Moving the World op CNS De Kandelaar. Na drie lessen in de klas over Tanzania, sloot de leerkracht het project af met een spel. Op die manier moesten de kinderen nadenken van winkels en scholen, het zorgen voor de voedselvoorziening en medische hulp in drie kleine dorpjes. "Het was een interessant en leerzaam project',  aldus de school.

Bewustwording
De Stichting Kids Moving the World richt zich op bewustwording van kinderen in Nederland over bepaalde wereldvraagstukken. Via verschillende educatieve modules maken kinderen spelenderwijs kennis met onderwerpen als armoede, honger en klimaatverandering. Het uitgangspunt daarbij is dat de kinderen zelf op een actieve manier aan de slag gaan.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.