donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Rabobank Altena nieuwe hoofdsponsor 7-dorpenomloop

4 februari 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Rabobank Altena is de nieuwe naamgever van de 7-Dorpenomloop Aalburg. De thuiswedstrijd van Marianne Vos zal de “Rabobank 7-Dorpenomloop Aalburg” gaan heten. Afgelopen vrijdag, tijdens de huldiging van Marianne Vos in het gemeentehuis van Aalburg voor haar wereldtitel veldrijden, maakten Rabobank en de organisatie dit bekend. Zij ondertekenden een driejarig contact.

De koers in Aalburg behoort tot de grootste vrouwenwedstrijden van Nederland en staat op de internationale UCI kalender. De wedstrijd is dan ook verzekerd van een sterk internationaal  deelnemersveld. Dit jaar zal de wedstrijd op zaterdag 26 mei georganiseerd worden.

Stijgende kosten
Vorig jaar sleepte de wedstrijd voor de eerste keer de internationale status binnen. Hierdoor zijn wel de kosten gestegen en zijn nieuwe sponsoren hard nodig voor de Aalburgse ronde. “Wij zijn erg blij dat Rabobank onze ronde gaat sponsoren. De sponsoring van Rabobank biedt ons de kans om verder te professionaliseren en om de komende jaren de wedstrijd te kunnen blijven organiseren.” aldus Hans Verbeek, voorzitter van het organiserende wielercomité. “De vorige naamgever Verti Advies was bereid om een stapje opzij te doen en ons de ruimte te bieden op zoek te gaan naar een nieuwe naamgevende hoofdsponsor. Zij blijven wel betrokken als hoofdsponsor, waar wij blij mee zijn.”

Grote wielerdag
Op zaterdag 26 mei zullen weer dertien wedstrijden georganiseerd worden, van jeugd, handbikers, nieuwelingen tot de internationale Elite Vrouwen. Dit wordt mogelijk gemaakt door 250 vrijwilligers en een grote groep sponsoren. Jaarlijks trekt de wielerdag veel deelnemers, vorig jaar afkomstig uit negentien landen. Ook staan er jaarlijks veel toeschouwers langs het parcours dat door de zeven dorpen van de gemeente Aalburg slingert.

Lees meer over:

sport
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.