donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Gemeente gaat optreden tegen alcoholposters

4 februari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens de behandeling van het uitvoeringsplan veiligheid 2012 heeft het CDA  aandacht gevraagd voor de aanplakposters van horecagelegenheden van buiten de gemeente. Op de aanplakposters zijn teksten te lezen als: Bacardi Night: 2 mixen halen, 1 betalen, liter Bacardi mix = 5 munten en alcoholijs is in de smaken van je populair mixen. Gratis naar keuze en om zat van te worden!
Teksten op deze posters staan  haaks op de ingeslagen weg van het alcoholpreventieprogramma 'Think before you drink!, aldus het CDA.. "De posters zetten aan tot overmatig alcohol gebruik terwijl de gemeente druk bezig is om juist dit terug te dringen. De horecagelegenheden in onze eigen gemeente houden zich keurig aan de regels van het programma, er blijkt echter dat horecagelegenheden uit buurgemeente “vrij” kunnen aanplakken."
 
Het CDA heeft vragen gesteld aan de burgemeester over de "oneerlijke" situatie die hierdoor is ontstaan voor horecaondernemers uit Werkendam. De gemeente heeft toegezegd strenger te gaan controleren en gaat optreden tegen dit soort posteracties.

Lees meer over:

cda Werkendam think
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.