Sunday 19 September 2021

Alles over Altena

Pas op voor babbeltruc

2 februari 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM/REGIO: Binnen de gemeente Woudrichem waart een oplichter rond die zich uitgeeft als medewerker van de afdeling Belastingen van de gemeente. Hij zegt dat de gemeente u belastinggeld zal retouren als tenminste de administratieve kosten betaald worden. Als u daar op ingaat, int hij uw geld en ontvangt u daarvoor een waardeloze kwitantie.
 
De gemeente laat weten onder géén beding medewerkers van de afdeling Belastingen langs de deur te sturen met deze boodschap. Het gaat hier om pure oplichting. 

Komt deze persoon bij u aan de deur, ga in geen geval in op zijn verhaal, maar neem contact op met de politie via 0900-8844. De gemeente Woudrichem en de politie waarschuwen daarom voor deze oplichter.

Tips
De politie heeft een aantal tips om te voorkomen dat u slachtoffer van oplichting wordt:

• Als iemand zegt dat hij namens de gemeente, een bedrijf of een instelling komt, vraag dan om een legitimatiebewijs. Bel eventueel ter controle naar het betreffende bedrijf of instantie, vóórdat u de persoon binnenlaat.
• Laat een collectant niet ‘onbewaakt’ achter. Doe de deur even dicht terwijl u uw portemonnee gaat halen, of leg een klein geldbedrag vlakbij de voordeur neer in bijvoorbeeld de meterkast. Een collectant is verplicht een legitimatiebewijs en een vergunning van de gemeente bij zich te dragen. Als onbekenden ‘in nood’ aan de deur komen en vragen of ze het alarmnummer mogen bellen, laat ze dan niet binnen, maar bel zelf het alarmnummer.
• Als mensen u een dienst aanbieden, zoals messen/scharen slijpen, schoorsteenvegen of ramen lappen, leg dan van tevoren (schriftelijk) de prijs vast. Anders betaalt u achteraf misschien veel te veel. Weet met wie u zaken doet, zodat u als dat nodig is kunt reclameren.
• Pas op met kopen aan de deur, want dit betekent in principe dat u overhaast moet beslissen. U heeft een wettelijk bedenktijd van 8 dagen om de koop te annuleren.
• Meld verdachte situaties altijd bij de politie. Uiteraard helpt u de politie als u een goed signalement kunt geven van de verdachte. Vluchtrichting en het eventueel daarbij gebruikte voertuig zijn daarbij ook belangrijk.
• Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent: www.politiemwb.nl of 0900-8844

 

Lees meer over:

Politie woudrichem Oplichter
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.