woensdag 26 januari 2022

Alles over Altena

Voorstel wegenonderhoud van tafel

2 februari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In de commissievergadering van maandag 30 januari stond het agendapunt Wegenonderhoud genoteerd. Uit een landelijke vergelijking blijkt dat de gemeente Werkendam voor wat betreft de uitgaven hoog scoort ten opzichte van andere gemeenten. Stuurgroep Dorpsbelang Combinatie (SDc) had eerder al aandacht voor gevraagd voor dit punt en stelde hier vragen bij. De wethouder meende dat de kosten in vergelijking met de buurgemeenten 'wel meevallen.' SDc zag dat even anders...

De lokale partij laat weten: 'Als SDc hebben we dit agendapunt onder de loep genomen. Wij zijn van mening dat de vergelijking die de vakafdeling heeft gemaakt niet klopt en geen basis geeft voor een objectief vergelijk. Als we kosten per vierkante meter gaan beoordelen van andere gemeentes moet je ook kijken naar welke kwaliteit zij hanteren. Dit kon niet duidelijk gemaakt worden.  Een ander bezwaar wat we ingebracht hebben is dat we als Gemeenteraad in 2006 ruim 1,7 miljoen euro extra hebben gestopt in de onderhoudspot wegenonderhoud. Destijds is de Gemeenteraad voorgehouden dat met deze eenmalige storting, de toekomstige kosten minder zouden worden. Wat nu blijkt is dat de onderhoudskosten gaan stijgen. De wethouder meent ruim €300.000,-  meer nodig te hebben voor handhaving van de huidige kwaliteit.  Wij als SDc hebben geconcludeerd dat dit raadsvoorstel meer vragen oproept dan antwoorden geeft en hebben voorgesteld een externe deskundige dit eens te laten beoordelen.  De commissie heeft zich unaniem achter ons voorstel geschaard dus de wethouder moet nog wat huiswerk overdoen.'

Lees meer over:

politiek Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.