maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

Zes medailles voor ZV Den Doorn op NK

1 februari 2012 (door WoudrichemNet)

ALMKERK / NIEUWENDIJK:  Afgelopen weekend hebben de masterszwemmers van ZV Den Doorn groot succes geboekt op de Open Nederlandse Master Kampioenschappen in Terneuzen. In twee dagen tijd nam de ploeg zes medailles en vele persoonlijke records mee naar huis.

Het toernooi begon direct goed: Tom Uilenberg, Nico Swart, Wouter van der Stelt en Dylan Haverkamp wisten zaterdag gelijk een eerste plaats te behalen op de 4x100m vrije slag estafette. Later in de middag wisten zij deze winst nog uit te breiden met een zilveren medaille op de 4x50m vrije slag. Naast de heren waren ook onze dames goed in vorm. Ineke Branderhorst, Mandy Erkelens, Antoinette Kant en Devina de With zwommen naar een zilveren medaille op de 4x50m vrije slag estafette.

Staande
In navolging van zaterdag wist ZV Den Doorn zich ook op zondag goed staande te houden. Dit resulteerde in een persoonlijke zilveren medaille voor Nico Swart op de 50m rugslag en een bronzen medaille voor Tom Uilenberg, Nico Swart, Wouter van der Stelt en Lars Duijnhouwer op de 4x50m wisselslag estafette.
Als laatste werd op de 4x50m vrije slag gemengd de laatste, bronzen, medaille binnengehaald door Lisette Littooy, Lisanne van Noorloos, Tom Uilenberg en Wouter van der Stelt.

Op 12 februari zullen de zwemmers hun successen zeker voortzetten tijdens de eerste masterswedstrijd in Boxtel. (ZV Den Doorn)

Lees meer over:

sport Almkerk Nieuwendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.