woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Koningin Beatrix vandaag 74 jaar

31 januari 2012 (door WerkendamNet)

REGIO - Koningin Beatrix is vandaag 74 jaar geworden en is daarmee voor Nederland het oudste zittende staatshoofd ooit. Koning Willem III had dit record eerder in handen. Als regerend vorst stierf hij op 73-jarige leeftijd (23-11-1890).

Op 30 april aanstaande is de huidige majesteit precies 32 jaar staatshoofd. Haar moeder, koningin Juliana, gooide de koninklijke handdoek na 32 jaar in de ring. Prinses Juliana droeg het stokje in 1980 over op de dag dat zij 71 werd, na bijna 32 jaar regerend Koningin der Nederlanden  te zijn geweest. Beatrix was toen 42 jaar oud.

Troonafstand
Marktonderzoekbureau Ipsos Synovate stelde in een eerdere peiling vast dat een derde van de Nederlanders meent dat koningin Beatrix dit jaar maar afstand van de troon moet doen ten gunste van haar zoon, prins Willem-Alexander. 28 procent, ruim een kwart van de bevolking, is het daar niet mee eens. Maar... het is de majesteit die beslist...

(Koningin Beatrix dit jaar tijdens haar bezoek in Wijk en Aalburg - Foto Aalburg.net)

Lees meer over:

Altena jarig koningin beatrix
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.