woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Toch aanpassing dienstregeling Werkendam-Dordt

31 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De Provincie Brabant en busmaatschappij Veolia kwamen, na een flink aantal klachten, tot de conclusie dat buslijn 620 Werkendam / Dordrecht tóch beter moet aansluiten op de schooltijden. Men kwam tot die afweging na een groot aantal klachten uit de Werkendamse bevolking en politiek.

Met het ingaan van de nieuwe dienstregeling (begin januari) reden de bussen alleen in de ochtend en tijdens de middagspits. Hierdoor was het vanuit Werkendam niet mogelijk om tussen 9.00 en 14.30 van en naar Dordrecht te reizen. Naar aanleiding van eerdere vragen (eind 2011) van de ChristenUnie en de PvdA ging wethouder De Jong in gesprek met gedeputeerde Ruud van Heugten (Provincie Noord-Brabant). Eerder gaf de wethouder aan niet veel vertrouwen te hebben op een goede afloop. 

Oplossing
ChristenUnie (CU) Werkendam zette dit onderwerp op de agenda van de jl. maandag gehouden commissievergadering Grondgebied en wilde samen met de overige partijen zoeken naar een oplossing. Tot veler verrassing meldde de wethouder toen dat het probleem opgelost gaat worden: er gaan niet alleen midden op de dag bussen rijden, dat zal ook in de schoolvakanties zo zijn. Komende week worden de partijen middels een brief op de hoogte gesteld van de nieuwe plannen en wijzigingen. “Vooralsnog is de ChristenUnie positief over deze ontwikkelingen, maar wij zullen er scherp op toezien dat de beloofde wijzigingen de problemen echt zullen oplossen” aldus CU-raadsleden Machiel Verdoorn en Hennie Schermers. Voorlopig lijkt het dus eind goed, al goed. (Foto Veolia Transport)

Lees meer over:

Werkendam busverbinding
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.