Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Winterbanden leerlingenvervoer verplicht

30 januari 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Een aantal jaren geleden reed VVD-raadslid Daan van Driel op de Veldweg achter een busje dat leerlingen naar school bracht. Het had gesneeuwd en het busje had de grootste moeite om, al glijdend, tot stilstand te komen voor een kruising om het andere verkeer voorrang te verlenen. Hij realiseerde zich op dat moment plotseling dat ouders die hun kinderen aan de busjes en hun chauffeurs toevertrouwen, waarschijnlijk geen weet hadden en hebben van de staat van deze vervoermiddelen. Het tijdens sneeuw rijden zonder winterbanden is in diverse Europese landen strafbaar. 

Van Driel begon een lobby in de gemeenteraad om winterbanden verplicht te stellen in de winter. Herhaaldelijk maakte hij daarom gebruik van "de rondvraag" en bracht hij dit punt te berde. En met succes. Op de Woerkumse VVD-website staat een brief met een reactie namens het college dat winterbanden bij leerlingenvervoer verplicht zijn en wel van 1 oktober tot 1 april. Dit is bij de eerdere aanbesteding van het vervoer al als eis meegenomen. (VVD Woudrichem)

Lees meer over:

politiek woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.