woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Foranto heren 1 doorbreekt negatieve spiraal

30 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen zaterdag speelde Foranto heren 1 tegen Volley2B in Bergschenhoek. Foranto heeft sinds begin november geen wedstrijd meer gewonnen in de promotieklasse. Het team speelt zeer wisselvallig en heeft moeite om wedstrijdritme te vinden. Vorige week werd tegen Triade goed gespeeld, maar werd er slechts één punt gepakt.

Om half zes stipt kon begonnen worden met de wedstrijd in de basisopstelling: Michael Wansink en Aart-Jan Groeneveld als buitenaanvallers; Robert Blaauw en Arjen Kieboom als middenaanvallers, Bjorn Wansink als diagonaal en Jacco Bouman als spelverdeler. Beide teams lieten aan het begin van de wedstrijd aantrekkelijk spel zien. Foranto was goed georganiseerd en was ook verdedigend sterk. Volley2B had een sterk blok en zo hielden beide teams elkaar in evenwicht. Foranto liet het aan het einde van de set afweten en wist het in de aanval niet af te maken. Volley2B speelde slim en wist hierdoor de eerste set te winnen. Hetgeen betekende een kleine mentale klap voor de Werkendammers.

Midden
Toch wist Foranto zich hier overheen te zetten. De tweede set werd sterk begonnen. Robert Blaauw speelde wederom een goede wedstrijd op het midden en weet zich sinds de afwezigheid van Huib de Visser steeds verdienstelijker te maken voor het team. Om het team halverwege de set te versterken werd de half geblesseerde reus uit Woudrichem, Huib de Visser voor korte tijd ingebracht, wat helaas zeer slecht uitpakte. Na slechts enkele punten verstapte de gevreesde middenman zich en moest wederom opgeven. De rest van het team herpakte zich en onder bezielende leiding van Aart-Jan Groeneveld  werden de punten binnen gesleept. Vrij overtuigend werd de tweede set gewonnen. De derde set kende een dergelijk verloop. Volley2 be had moeite met scoren en Foranto wist met de service van Arjen Kieboom veel druk te zetten. De derde set werd moeiteloos gewonnen.

De vierde set kende een ander verloop, de aanval van de Werkendammers bleef haperen. Het sterke blok van Volley2B kon nog maar lastig ontweken worden. Hiernaast was het blok van Foranto zelf minder sterk dan in de voorgaande set. Volley2B rook bloed en maakte de set vrij eenvoudig af.

Bloedstollend
De vijfde set zou een bloedstollend hoogtepunt worden van deze wedstrijd. Beide teams wilde geen verlies leiden en gingen tot het uiterste. De beide teams gingen volledig gelijk op. Toch was het Volley2B die de eerste mogelijkheid kreeg om de wedstrijd te beslissen. De goed spelende Arjen Kieboom kon dit voorkomen. Met een onmogelijk bal op het midden wist hij verlies te voorkomen. Nu stonden beide teams weer gelijk. Na een servicebal van Foranto had Volley2B de kans om wederom op matchpoint te komen. Een sterk blok van Bjorn Wansink die met 1 hand de bal blokkeerde voorkwam dit. Nu was het aan de Werkendammers om het af te maken. Het was wederom Arjen Kieboom die over het midden de tegenstander verraste en scoorde. Foranto won de wedstrijd met drie sets tegen twee. De ontlading was groot bij Foranto, want na goed spel werden er eindelijk ook weer eens punten gepakt.

Aanstaande vrijdag speelt Foranto tegen WHV, het team dat voor het kampioenschap gaat. Ze zullen een zware kluif aan Foranto krijgen. Kom het spektakel zien in sporthal de Crosser vanaf 21.00 uur.    

 

Lees meer over:

sport Werkendam foranto
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.