maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Zeventien medailles voor ‘Swimkickers’ Biesboschzwemmers

30 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In Breda namen twaalf swimkickzwemmers deel aan de gecombineerde speedo- en swimkickwedstrijd. De swimkickprogramma’s zijn voor beginnende zwemmers. Voor negen zwemmers was het nieuw om aan een speedo-/swimkickwedstrijd deel te nemen. De medailleoogst was zeven goud, acht zilver en twee bronzen medailles. In totaal werden achttien persoonlijke records gevestigd.

Ruben van der Wiel en Leendert Paans wisten beide twee gouden medailles te winnen. Voor Leendert was dit het makkelijkst aangezien hij de enige deelnemer was in zijn categorie. Ruben hoefde alleen Nick Lisman voor te blijven en deed dit in beide gevallen al waren de verschillen in beide gevallen erg klein. Voor Rebecca Branderhorst, Michelle Paans en Maud de Visser was er maar ‘één’ gouden medaille. Rebecca en Maud haalden goud op de 25 schoolslag en Michelle deed dit op de 25 rugslag.

Medailles
De zilveren medailles werden door zes zwemmers behaald. Zoals eerder gemeld haalde Nick achter Ruben twee zilveren medailles. Twee medailles waren er ook voor Gioya Boljé. Rebecca, Henk voor den Dag, Laura Verhoeven en Julie de Vries haalden allen één medaille. De medailles van Laura en Julie waren de meest verrassende. Laura nestelde zich op de 25 schoolslag tussen Rebecca en Michelle in, terwijl Julie uit het niets naar zilver zwom op de 100 meter schoolslag.

Michelle haalde achter Rebecca en Laura brons op de 25 schoolslag en de laatste bronzen medaille was voor Maud op de 25 rugslag.

Voor Bas voor den Dag en Chimène Huisman waren er geen medailles, maar beide waren samen met Maud de jongste deelnemers van de Werkendammers. Ze wisten wel beide een persoonlijk record te zwemmen.

Aan het einde van de middag bleek dat de trainers het bij het rechte eind hebben en is het te hopen dat deze zwemmers uit zullen groeien tot een nieuwe generatie topzwemmers.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.