donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Achttien medailles voor masters Biesboschzwemmers

30 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In het Zeeuwse Terneuzen hebben zes zwemmers van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan. Arjon de Bok, Harry Cornet, Dennis Klop, Tonny Methorst, Kim en Annette Wijnja kwamen naar huis met dertien gouden, vier zilveren en een bronzen medaille. Daarnaast waren er elf limieten voor de Brabantse Kampioenschappen, acht Brabantse Masters Records (BMR) en vijftien mastersclubrecords.

Harry en Annette waren de gouddelvers namens de Biesboschzwemmers. Harry wist op al zijn persoonlijke afstanden het goud binnen te halen. Hij deed dit op de 50, 100 en 200 vrije slag, 50, 100 en 200 schoolslag en de 100 wisselslag. Over zijn tijden op de 50 en 100 meters was Harry het meest te spreken. Op de 50 vrije slag en 100 wisselslag waren de tijd zelfs goed voor een BMR.

Blessures
Annette stelde vier gouden medailles tegenover de zeven van Harry. Annette was de beste op de 50, 100 en 200 schoolslag en op de 200 wisselslag. Op de 50 vrije slag en 100 wisselslag was er een zilveren medaille voor Annette. Annette was tevreden over haar tijden die zij op de klokken wist te zetten. Na een lange periode van blessures kon ze nu eindelijk zonder klachten zwemmen. Op de schoolslag- en wisselslagnummers verbeterde Annette de tijden van de Brabantse Masters Records.

Arjon wist te verrassen op de 50 vlinderslag. Hij wist bijna het club en Brabants Masters Record van Harry te verbeteren, maar daar zal hij niet te lang bij stil gestaan hebben toen hij te horen kreeg dat hij de beste was. Op de 50 rugslag was er ook goud met een ruim verschil op nummer twee. Op de 100 meters van de rugslag en vlinderslag waren er ook medailles. Op de rugslag was dit zilver en op de vlinderslag brons.

Snelste
De laatste medaille werd door de estafette ploeg op de 4x50 vrije slag behaald. In een rechtstreeks duel met de snelste ingeschreven ploeg kwamen Arjon, Kim, Tonny en Harry 0,3 seconden te kort voor het goud. De wisselslag estafetteploeg haalde niet het podium, maar verbeterde het BMR met ruim 3 seconden. De ploeg bestond uit Arjon, Annette, Harry en Kim.

Voor Dennis, Tonny en Kim waren er geen persoonlijke medailles, maar zij waren zeer tevreden over diverse prestaties die ze wisten neer te zetten.  Over twee weken komen enkele van deze zes zwemmers in Boxtel weer aan de start van een masterswedstrijd. In mei zullen ze in Eindhoven opnieuw de strijd met hun Nederlandse leeftijdsgenoten aangaan voor de Nederlandse titels.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.