maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Fractiebezoek PvdA aan CJG verhelderend

28 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / WOUDRICHEM: Fractieleden van Werkendam en Woudrichem hebben vrijdag een zeer informatieve bijeenkomst gehad met het Centrum Jeugd en Gezin (CJG).

In de driekwart jaar dat het centrum bestaat is er al heel veel werk verzet, aldus de Pvda in haar jongste nieuwsbrief.  Hoewel er nog niet heel veel gebruik van wordt gemaakt zitten specialisten 24 uur per dag klaar om mensen telefonisch te woord te staan. Veel drukker is het bij de Inloopspreekuren die in vrijwel iedere kern van beide gemeenten wekelijks gehouden worden. In Rijswijk melden zich daar bijvoorbeeld in een half uur tijd steeds vijf tot zes mensen en in Werkendam gaat het om tien tot vijftien mensen per spreekuur.

Doordat binnen het CJG veel verschillende partijen intensief samenwerken wordt veel duidelijker de steun geboden die mensen nodig hebben. Corinne Verweij van de fractie Werkendam: "Ook blijkt benoemen dat je van het CJG bent, bij externe instanties deuren makkelijker te openen. Winst is er ook nog te halen. Bijvoorbeeld in de samenwerking met politie en huisartsen en in de linken naar de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) in Werkendam. En verder zijn deze paar regels natuurlijk veel en veel te kort om alle informatie weer te geven die in anderhalf uur besproken is. Feit blijft dat de wijze van opereren van het CJG ons vertrouwen geeft.'

Lees meer over:

Werkendam Werkendam pvda cjg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.