zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Themaavond CVB succes

27 januari 2012 (door AalburgNet)

GENDEREN - Op donderdag 19 januari organiseerde Bibliotheek Altena een thema-avond over de bibliotheek voor de Christelijke VrouwenBeweging in Genderen. Doel was de aanwezigen te informeren over het producten- en dienstenaanbod van de bibliotheek met name voor ouderen.

Zo passeerden onderwerpen als de bibliotheekdienst-aan-huis, boeken over vroeger, de eigen streek en het aangepast lezen de revue. Ook de vele mogelijkheden om te kunnen blijven lezen wanneer het zicht vermindert, kregen ruime aandacht. Tevens werd de geest aangescherpt, want de informatieve delen werden afgewisseld met raad- en woordspellen, uitleg over de herkomst van spreuken en uitdrukkingen; alles afkomstig uit boeken uit de eigen bibliotheekcollectie. Dit bleek een succesformule: tevreden, een stuk wijzer en in het bezit van folders en leuke hebbedingetjes keerden de aanwezigen huiswaarts.

Geïnteresseerden voor een thema-avond kunnen contact opnemen met Tryntsje van Vessem, tel. 0183-501983, t.vanvessem@bibliotheekaltena.nl .
Nies van Mersbergen (tel. 0416-351210, niesvanmersbergen@hetnet.nl) vertelt u graag meer over de Christelijke VrouwenBeweging Genderen.

 

Lees meer over:

Genderen cvb
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.