woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Brassband Kunst & Vriendschap start scholenproject

27 januari 2012 (door AalburgNet)

MEEUWEN -  Gedurende zes weken geeft dirigent Ben Ruysink van Brassband Kunst & Vriendschap muziekles op de basisschool Den Biekurf in Babyloniënbroek en basisschool de Ark in Meeuwen.

Alle leerlingen van de groepen 5,6,7 en 8 krijgen dan op school les in noten lezen, ritme ontwikkelen door spelletjes en natuurlijk het leukste voor ieder kind: leren spelen op een muziekinstrument. Er is voor ieder kind een instrument beschikbaar en het zijn uitsluitend koperen instrumenten die ook in de brassband voorkomen zoals: cornet, bugel, althoorn, bariton, euphonium en zelfs een bas. De bas is populair onder de leerlingen omdat dat een echte uitdaging is om op te spelen, maar het blijkt een erg groot instrument voor de kinderen.

De lessen worden wekelijks gegeven op de scholen zelf en zijn begin januari gestart.
Op woensdag 15 Februari zal er een slotpresentatie zijn van de leerlingen met Brassband Kunst & Vriendschap om te laten zien en horen wat ze de afgelopen weken hebben geleerd. Het concert begint om 18.45 uur met de leerlingen van basisschool den Biekurf en om 20.15 zullen de leerlingen van de Ark optreden.
 
Locatie Dorpshuis Meeuwen, toegang gratis en uiteraard is iedereen van harte uitgenodigd! (Foto: De kinderen van De Biekûrf druk aan het repeteren... (Foto Kunst en Vriendschap))

Lees meer over:

Meeuwen Kunst en vriendschap
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.