woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Burgernet ook beschikbaar voor de regio

27 januari 2012 (door WerkendamNet)

ALTENA - Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten en nu ook beschikbaar voor de regio.

De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Zij werken daarbij graag nog beter samen met u. Daarom is er Burgernet waarmee u kunt helpen om verdachten, voertuigen of vermiste personen gerichter en sneller op te sporen. Gewoon vanuit uw eigen huis, op straat of vanaf de werkplek. Burgernet is een telefonisch netwerk van bewoners en ondernemers in een bepaalde buurt.
Met Burgernet kan de politie het publiek vragen te helpen bij een zoekactie naar een verdachte, een voertuig of een vermist persoon. De politie stuurt mensen die meedoen met Burgernet binnen een bepaalde cirkel een spraakbericht of sms. Die mensen wordt gevraagd uit te kijken naar een verdacht of vermist persoon of voertuig.

Gratis nummer
Als mensen die het bericht hebben gekregen dan iets zien of horen dat interessant is voor de politie, bellen zij direct naar een gratis telefoonnummer. Dat telefoonnummer wordt altijd vermeld in de berichten. Zo kan de politie gerichter en sneller zoeken. Na afloop van de zoekactie krijgen alle deelnemers een bericht met informatie over het resultaat.
Burgernet kan ook informeren of alarmeren als er zich een vervelend voorval voordoet. Bijvoorbeeld een stroomstoring in de buurt of een waarschuwing voor een grote brand.

SMS-Alert verdwijnt en wordt Burgernet
SMS-Alert, een systeem dat hetzelfde doet als Burgernet, maar dan alleen met sms, gaat op in Burgernet. Iedereen die is aangesloten op SMS-Alert wordt automatisch aangesloten op Burgernet, maar moet die deelname nog wel bevestigen via www.burgernet.nl.
Burgernet biedt meer mogelijkheden dan SMS-Alert. Burgernet kan naast SMS ook spraakberichten op vaste en mobiele telefoon en e-mailberichten verzenden. Deelnemers kunnen bij hun aanmelding kiezen op welke manier zij berichten ontvangen. Per e-mail kan achtergrondinformatie gegeven worden of kunnen bijvoorbeeld nieuwsbrieven van de gemeente over veiligheid verstuurd worden.

Meedoen
Iedereen (vanaf 16 jaar) die woont of werkt in het Land van Heusden en Altena kan vanaf nu deelnemen aan Burgernet. Kijk hier voor extra informatie en deelname.

 

Lees meer over:

Altena burgernet
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.