zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Aalburg koopt Brandweerkazerne Genderen

26 januari 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - De gemeenteraad van Aalburg heeft unaniem ingestemd met het kopen van de brandweerkazerne in Genderen van woningcooperatie Meander, waar de brandweerkazerne nu nog van wordt gehuurd.

De besluitvorming heeft enkele maanden geduurd omdat er verwarring was over eerdere voorstellen voor een financiele garantiestelling. Veel vragen vanuit de raad konden niet beantwoord worden in november en december. Uiteindelijk is het voorstel tot overkopen in januari aan de raad voorgelegd. Hoewel er kritische kanttekeningen waren van meerdere partijen, is de raad er toch van overtuigd dat het goed is om de brandweerkazerne in Genderen te kopen. De ChristenUnie is van mening dat de besluitvorming zeker geen schoonheidsprijs verdient, maar dat het goed is dat er nu een besluit is genomen. Dat belsuit was unaniem met de motivatie 'De lasten voor het kopen zijn net zo hoog als van het huren en zullen op termijn zelfs lager zijn dan bij huren. Daarnaast zal er dan bezit tegenover staan.' (CU Aalburg)

 

 

Lees meer over:

brandweerkazerne Genderen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.