maandag 6 december 2021

Alles over Altena

CU wil buurtbusjes terug

24 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Sinds stadsvervoer Dordrecht in 2005 stopte met lijn 6, is de verbinding tussen Werkendam en Dordrecht met succes overgenomen door de buurtbusvrijwilligers. Door het succes van deze buurtbusjes (meer dan 200 reizigers per dag, terwijl veertig reizigers per dag het landelijk gemiddelde is) is vervoerder Veolia begin dit jaar overgestapt naar grote bussen. De vrijwilligers werden hartelijk bedankt. Wat er niet bij werd verteld is dat deze grote bussen maar zes keer per dag rijden, en alleen als er geen schoolvakanties zijn.

Wie met de bus van Werkendam naar Dordrecht wil kan dit ’s morgens doen tussen half zeven en half negen of ’s middags tussen drie en zes uur. In de tussenliggende tijden zijn alle opstaptijden geschrapt. Dit betekent in de praktijk dat scholieren die in Dordrecht naar school gaan en om twaalf uur vrij zijn, een aantal uren moeten wachten voordat zij weer naar huis kunnen. Om deze reden heeft een aantal ouders al gezegd dat zij hun kinderen volgend jaar naar een andere school willen doen. Ook voelen deze ouders zich financieel benadeeld, omdat voor hun abonnement opeens veel minder vervoersmogelijkheden worden geboden.

Alternatieven
Eind vorig jaar heeft de ChristenUnie (CU) al vragen gesteld over deze situatie aan de wethouder van de gemeente Werkendam. Voor wethouder De Jong was het een verrassing dat de dienstregeling was uitgedund. Zijn ambtenaren hadden dit volledig over het hoofd gezien bij de onderhandelingen met Veolia en de Provincie. Men was zo blij met de grote bussen, dat men de besparing niet heeft gezien. Nu blijkt dat de dienstregeling grote gaten vertoond vindt de CU dat het tijd is voor alternatieven.

Buurtbusjes
Lijn 621 is een zogenaamde scholierenlijn. De bus rijdt alleen ’s morgens en ’s avonds en rijdt (ondanks eerdere berichten dat dit wel het geval zou zijn) niet tijdens schoolvakanties. De CU wil dat in de tussenliggende uren van maandag t/m vrijdag, op zaterdag en tijdens de schoolvakanties de dienstregeling wordt aangevuld met buurtbusjes. De partij is ervan overtuigd dat net zoals in 2005 de provinciebesturen van Zuid-Holland en Noord-Brabant samen met de gemeenteraden van Werkendam en Dordrecht er afspraken gemaakt kunnen worden over het inzetten dan de buurtbussen en hun vrijwilligers gedurende de voornoemde tijden. Veel buurtbuschauffeurs van de ‘oude’ lijn 231 zijn immers nog beschikbaar.

Commissie
Tijdens de commissievergadering Grondgebied van 30 januari a.s. zal de CU een discussienotitie voorleggen aan de wethouder en overige raadsfracties. De partij wil samen met het college en de overige partijen aan de slag om de gaten die zijn ontstaan in de dienstregeling zoveel mogelijk te repareren.
 

 

Lees meer over:

politiek Werkendam CU buurtbusjes
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.