dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Altena

Instap Andelo wint eerste RTT-wedstrijd 2012

23 januari 2012 (door WoudrichemNet)

ANDEL - De instap-meisjes hadden zaterdag hun allereerste wedstrijd van het Rayon Turn Toernooi van 2012. Lotte Kievits, Britt van Wijk, Lisa Vu, Robine Pullen, Pleun ter Schure, Fenna van Dortmont, Jenna Kant en Estelle Kant turnden deze eerste wedstrijd tegen OKK Dordrecht.

De wedstrijd ging voor Andelo van start op vloer waar de meisjes mooie punten neerzette. Vooral de handstanddoorrol blijft een onderdeel dat toch pittig is om uit te voeren. Af en toe lukt het niet om na de handstand ook nog door te rollen tot hurkzit. Maar de meisje hadden het onderdeel prima onder de knie.

Na vloer was brug ongelijk aan de beurt. Hier lieten de meiden zien dat ze nu allemaal naar de hoge legger durven te springen. Ook zijn er al een paar meisjes die kunnen ophurken of het bijna kunnen. Lisa Vu mocht deze wedstrijd voor het eerst haar oefening met de bonus turnen. Hiervoor moest ze wel ophurken op de lage legger en dat deed ze erg goed. Ze scoorde dan ook een 13,4 op brug en had hiermee het hoogste cijfer.

Op balk lieten de meiden prachtige oefeningen zien. Lotte Kievits mocht beginnen en haar oefening was zo stabiel dat ze ook een goed cijfer scoorde. Estelle Kant mocht voor het eerst haar overslag van de balk laten zien en dat zag er erg goed uit. Op sprong deden de meiden handstand platval. Een onderdeel waar we enorm op geoefend hebben en dat was ook te zien.

Voordeel
Maar na alle toestellen was het wachten op de uitslag. Zou OKK gewonnen hebben of is de eerste wedstrijd in ons voordeel? Eerst werd de top vijf van beste turnsters bekend gemaakt. Voor Andelo waren er drie plaatsen in deze top 5. Britt van Wijk werd vijfde, Lisa Vu werd derde en Lotte Kievits werd tweede. Een fantastische prestatie. De einduitslag was uiteindelijk in het voordeel van Andelo. Met maar liefst vijftien punten verschil wonnen de instap-meisjes hun eerste wedstrijd. (Andelo)

 

Lees meer over:

sport andel andelo
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.