donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Bloed, zweet en drie punten voor de Boys

23 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -Opnieuw maakte het Kozakken Boys zich het moeilijk tegen Nieuw Lekkerland. De vele kansen in de eerste helft waren niet besteed aan de thuisploeg. Uiteindelijk wist men een 0-2 achterstand om te buigen in een 4-2 overwinning.

Kozakken Boys kwam scherp uit de startblokken in de eerste competitiewedstrijd in 2012. Liefst vier opgelegde kansen werden er geteld in de eerste acht minuten maar Kozakken Boys scoorde niet. Na de eerste aanvalsgolf die door Nieuw Lekkerland gepareerd werd behield Kozakken Boys het balbezit maar ontbrak het op dat moment aan snelheid en precisie en kon er geen bres geslagen worden in de Lekkerlandse verdedigingslinie. Waar aan de ene kant de vele kansen niet gescoord worden dan valt hij natuurlijk aan de andere kant. Met behulp van de Kozakken doelman die een hoge voorzet verkeerd beoordeelde en in eigen goal sloeg kwamen de bezoekers, weliswaar geheel tegen de verhouding in, op voorsprong.

Voorsprong
Het in de rust optredende muziekkorps was nog maar goed en wel van het veld of Nieuw Lekkerland verdubbelde de voorsprong. Het rechter verdedigingsblok genoot nog na van de muziek en Jay Luciano profiteerde optimaal van de geboden ruimte. Nieuw Lekkerland speelde Kozakken Boys daarna in de kaart. Het ging nog verder achteruit, voor zover dat nog mogelijk was, en Kozakken Boys kon er een aanvaller bij zetten. Na een uur spelen was het Leon Bot die de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Een vrije trap belandde voor de voeten van de middenvelder en met een schot lag en hard en een grabbelende doelman was de goal een feit. Vijf minuten later was het Arda Havar die werd vrij gespeeld en als eindstation van een mooie Kozakken Boys aanval fungeerde. De tot dan toe weinig opvallend spelende aanvallende middenvelder rondde bekwaam af. Twee minuten later deed hij het nog eens dunnetjes over. Sjoerd van der Waal en de ingevallen Jason Gomes zette de aanval op en opnieuw was het Arda Havar die met zijn tweede van de middag Kozakken Boys op voorsprong bracht. Nieuw Lekkerland kroop daarna iets uit hun schulp en kregen nog een kans. Ditmaal was doelman Munten wel op zijn post en kon hij de hoog ingebrachte bal pareren ten kostte van een corner.

Het slotakkoord was voor Kozakken Boys. Op aangeven van Richie Basoski kreeg Ismael Yildirim vrij baan richting de goal en de buitenspeler tekende 4-2 aan.