woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Biesboschzwemmers sterk onder bizarre omstandigheden

23 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een week na de goede prestaties tijdens de Brabantse Kampioenschappen, gingen 29 zwemmers van de Biesboschzwemmers naar Rotterdam voor de derde wedstrijd van de zwemcompetitie. Ondanks dat de wedstrijd later begon, er geen goede wedstrijdlijnen waren en de watertemperatuur aan de hoge kant was werden er 23 persoonlijke records en 22 limieten voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen gezwommen. Daarnaast werd de beste score ooit in de derde ronde voor de Werkendammers genoteerd na het tellen van de punten.

Dat de Werkendammers goed met de omstandigheden wisten om te gaan, bleek uit het eerste programmanummer. Op de vier x 100 meter wisselslag wisten Thomas Zielhorst, Harry Cornet, Mark Visser en Lukas Schmidt de winst te grijpen. De eerdere wedstrijden was dit nog niet eerder gedaan door een estafetteploeg van de Werkendammers. Zij waren zelfs sneller als hun inschrijftijd.

Prestaties
De meest opvallende prestaties werden op de 100 rugslag geleverd. Julia Verhoeven, Femke Golverdingen, Carmen Damen, Ilse van de Pol, Nick Lisman en Simon Schmidt wisten zich daar allemaal met meerdere seconden te verbeteren. Daarnaast zwom Redine van Breugel deze afstand voor de eerste keer en was van alle Werkendamse meisjes de snelste al was het verschil met Carmen maar 0,1 seconde. Op hun andere afstand, de 50 schoolslag, wisten de meesten van deze jonge zwemmers ook hun tijden aan te scherpen en voor Redine en Carmen betekende hun eindtijd een startbewijs voor de ‘Brabantse’.

Voor de competitie is het ook belangrijk dat de oudere zwemmers goede tijden noteren. De ‘oudjes’ Marjo Goelema en Harry lieten zien dat ze nog goed mee kunnen op de 200 schoolslag en 100 vrije slag. Op de vrije slag was het optreden van Kim Wijnja bemoedigend. Na een periode van blessures wist ze haar tijd met ruim een halve seconde aan te scherpen.

Kampioenschap
Naast de al eerder genoemde startbewijzen van Redine en Carmen wisten Marcha Admiraal, Harry, Marjo, Jade Groeneveld, Sanne van de Pol, Lukas Schmidt en Thomas Zielhorst zich te plaatsen voor de provinciale kampioenschappen die gehouden worden in mei van dit jaar. Voor Thomas, Lukas en Sanne ging dit vergezeld van een persoonlijk record op de 200 wisselslag. Voor Carola en Henk voor den Dag, Xander Korsman, Chantal Paans, Anne-Lize de Raad en Rebecca Schmidt waren er geen startbewijzen, maar wel persoonlijke records. In sommige gevallen ging het om enkele tienden, maar er waren ook verbeteringen van meerdere seconden.Het laatste weekend van januari gaan zes zwemmers naar de Nederlandse Masters Kampioenschappen in Terneuzen en doen achttien zwemmers tussen de 7 en 12 jaar mee aan een Speedowedstrijd in Breda.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.