woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Foranto weet goed spel niet te verzilveren

23 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Afgelopen vrijdag speelde Foranto heren 1 thuis in sporthal de Crosser in Werkendam tegen Triade uit Tilburg. Foranto staat er niet goed voor in de competitie en heeft punten nodig om niet op een degradatieplaats terecht te komen.

Foranto begon met de volgende basisopstelling: Jacco Bouman als spelverdeler, Rens Kroeze als diagonaal, Michael Wansink en Marcel Kamminga als buitenaanvallers, Arjen Kieboom en Robert Blaauw. Foranto startte de wedstrijd niet slecht en wist lang op gelijke hoogte met Triade te blijven. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar verschilde op een essentieel punt; de verdediging. Het gehele seizoen heeft Foranto moeite om zijn verdediging op orde te krijgen. Daar waar Triade relatief gemakkelijk de ballen verdedigden, was dat bij Foranto niet het geval. In de aanval was Foranto sterk, Rens Kroeze wist als diagonaal veel te scoren over buiten. Maar Triade kon toch meer druk zetten en wist de eerste set te winnen. Er werd Foranto genoeg kansen geboden om deze wedstrijd punten te pakken, maar het team kreeg het niet voor elkaar.

Vat
In de tweede set kwam Robin den Dekker in het veld als middenman. Ook deze hoog springende middenman kon weinig vat krijgen op de middenman van Triade. Door een goede servicebeurt van Michael Wansink werd Foranto in de wedstrijd gehouden. Maar tegen het einde van de set liep Triade gemakkelijk weg bij Foranto en won dus ook de tweede set.

De derde set liet Foranto zijn tanden zien. Door onder andere goed aanvalsspel van Marcel Kamminga werden de punten verdiend. Robert Blaauw speelde op het midden een goede set en wist veel te scoren. De derde set werd verdiend gewonnen. Helaas kon Foranto deze goede vorm niet doorzetten. De verdediging van Triade zat Foranto dwars. Foranto speelde goed, maar kon uiteindelijk maar weinig punten scoren. Het verlies van de vierde set zorgde voor een domper in Werkendam. Zolang Huib de Visser als middenman nog geblesseerd is zullen de Werkendammers het moeilijk hebben in de promotieklasse. Toch bleek afgelopen vrijdag zijn er genoeg mogelijkheden om punten te pakken, je moet de mogelijkheden echter wel benutten.

 

Lees meer over:

Werkendam Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.