vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Wethouder De Jong trots op buitendienstmedewerkers

20 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Wethouder De Jong is trots op de buitendienstmedewerkers van de gemeente Werkendam want afgelopen dinsdag kregen alle medewerkers van de buitendienst een certificaat uitgereikt door Veilig Verkeer Nederland. Iedereen had afgelopen jaar namelijk schadevrij gereden. Twee chauffeurs werden zelfs extra in het zonnetje gezet: de heren De Groot en Verschoor, respektievelijk voor tien jaar en 25 jaar schadevrij rijden. Beiden ontvingen een insigne en een aardige attentie uit handen van Piet de Baar van Veilig Verkeer Nederland.

Onderhoud aan groen, ondersteuning bij evenementen, gladheidsbestrijding, plaatsen van verkeersborden, opruimen van zwerfafval… De buitendienst van Werkendam maakt ieder jaar nogal wat kilometers op de weg. Gemeente Werkendam vindt het daarom belangrijk dat medewerkers van de buitendienst veilig de weg opgaan. Voor hun eigen medewerkers natuurlijk, maar ook voor andere weggebruikers: automobilisten, fietsers en voetgangers.

Presentatie
Daarom heeft de gemeente in 2010 besloten samen te werken met Veilig Verkeer Nederland in het programma Veiligrijden.nu. Afgelopen dinsdag kwam Veilig Verkeer Nederland in de persoon van Piet de Baar naar de gemeentewerf om een presentatie te geven over veiligheid op de weg. Alhoewel een aantal zaken eigenlijk vanzelfsprekend is, niet bellen tijdens het autorijden, ‘Glaasje op, laat je rijden’, zorgen dat je niet gestrest in de auto stapt, spiegelen, is het goed om weer eens het geheugen op te frissen. 

De Baar: “Veilig Verkeer Nederland feliciteert gemeente Werkendam van harte met de verantwoordelijkheid die zij neemt om in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen de focus nadrukkelijk te richten op veilige mobiliteit.”

Lichtjes
Wethouder De Jong over veiligheid op de weg in Werkendam:  “Om het voor voetgangers veiliger te maken, heeft de gemeente lichtjes in zebrapaden laten plaatsen. Voor verbetering van de verkeersveiligheid heeft de gemeente twee mobiele snelheidspanelen, ook wel smileys genoemd, aangeschaft. Ook is de gemeente volop bezig met het Brabants Veiligheidslabel voor basisscholen. Negen van de twaalf scholen heeft inmiddels dit label.”

 

Lees meer over:

Werkendam Werkendam vvn
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.