Sunday 19 September 2021

Alles over Altena

Voor atelierruimte 'Meer aanmeldingen dan plaatsen'

18 januari 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Eind vorig jaar deed Jaap Verhoeven, van het gelijknamige schildersbedrijf en luxe woonwarenhuis, een oproep aan geninteresseerde kunstenaars voor het huren van een professioneel ingericht atelier. Minimaal vier aanmeldingen waren nodig om van start te gaan met de bouw van zeven ateliers op de eerste etage van het pand aan de Nijverheidstraat 3 in Giessen. 
 
Inmiddels hebben zich twaalf geïnteresseerden aangemeld voor de zeven beschikbare ateliers. De meeste kandidaten zijn langs geweest om te kijken hoe de ateliers er uit gaan zien. Dat kan al, want er wordt stevig gebouwd om te zorgen dat de ateliers in het voorjaar klaar zijn. Alle wanden en kozijnen zijn geplaatst en volgende week worden de lichtstraten in het dak aangelegd, want er moet voldoende daglichttoetreding zijn.
Voor wat betreft het (luxe)probleem (meer aanmeldingen dan ateliers) zegt Verhoeven: “Dat er zoveel kunstenaars interesse hebben wil nog niet zeggen dat ze ook allemaal een huurcontract tekenen en bij de toewijzing van de ateliers spelen nog meer factoren een rol. Alle kandidaten worden eind januari uitgenodigd voor een informatieavond en aan het einde van de avond hopen we te weten hoeveel geïnteresseerden we kunnen plaatsen. Ik ga er inmiddels wel van uit dat alle ateliers dan of spoedig daarna verhuurd zullen worden. Aan het begin van dit project was het de vraag of er voldoende  interesse was voor zo veel atelierruimte, maar die vraag kunnen we inmiddels positief beantwoorden”. 
 
Pluim 
Verhoeven, die samen met dichter/projectmanager Marcel Vaandrager een droom werkelijkheid ziet worden, is erg tevreden. Niet alleen over de grote belangstelling voor de ateliers, maar ook over de snelheid van handelen en het positief meedenken door de gemeente Woudrichem. Alle zaken zoals vergunningen, brandweereisen, toets aan het bestemmingsplan, enzovoorts zijn samen met de ambtenaren doorgenomen en dat heeft half december geleid tot een positief advies van het college van B&W. “Klasse!”, vinden beide heren.  

Wedstrijd
Om de ateliers en de kunstenaars te kunnen duiden krijgen alle ateliers een naam. Gekozen is voor namen van de omliggende plaatsen. Marcel Vaandrager: “De ateliers zijn weliswaar in Giessen, maar we hopen dat dit initiatief regionaal bekend gaat worden als een plaats waar mooie kunst gemaakt en ontwikkeld wordt. Om de onderlinge verbondenheid van steden en dorpen in de  regio te benadrukken vinden we het goed passen om de ateliers dan ook namen te geven van de omliggende steden en dorpen. Daarnaast gaan de gezamenlijke ateliers bekend worden onder de naam Regionaal Centrum voor Kunst en Ontwikkeling.”

Het logo van het centrum moet nog worden bedacht. Niet dat de beide heren dat niet zouden kunnen, maar zij nodigen iedereen die kunstzinnig is uit een logo te ontwerpen. Meer informatie over de wedstrijd staat op de site. Het winnende logo zal op zaterdag 21 april bij de opening van het centrum worden onthuld. Naast de ‘eeuwige roem’ en het logo aan de buitenmuur van het centrum, ontvangt de winnaar ook een geldbedrag van € 250,= en (natuurlijk) een uitnodiging voor 21 april.

Voor de openingshandeling en onthulling van het logo is inmiddels al een afspraak gemaakt in de agenda van burgemeester Petter van Woudrichem. 

Voor meer informatie: info@centrumvoorkunst.nl of info@marcelvaandrager.nl.

Er is inmiddels ook een website te bezoeken: www.centrumvoorkunst.nl

Lees meer over:

woudrichem atelier kunstenaars
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.