woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Lezen met je baby in Bibliotheken Altena

18 januari 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Op dinsdag 24 januari gaan de zeven vestigingen van Bibliotheek Altena aan de slag met Boekstart, een landelijk  programma om ouders te stimulerenkinderen  zo vroeg mogelijk met boeken in aanraking te laten komen.

De officiële opening wordt verricht door Mevrouw Jeannette Zwijnenburg - van der Vliet, lid van de commissie cultuur en samenleving van Provinciale Staten voor Noord-Brabant. Jeanette Zwijnenburg zal het eerste abonnement overhandigen aan mevrouw Quartel en baby Jens. Dit in aanwezigheid van de burgemeesters van Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Dit gebeurt in Hank, aan het Pastoor Lipsplantsoen 12 om 14:15 uur.

Koffertje
Alle nieuwe ouders krijgen van één van de drie Altena-gemeentes een brief met een bon. Met die bon krijgen ze in de bibliotheek een gratis abonnement voor hun baby  en een Boekstart koffertje. In het koffertje zitten een stoffen boekje en een cd met kinderliedjes. Het koffertje met inhoud  mogen ze houden. Het abonnement kunnen ze gebruiken om regelmatig nieuwe boekjes te lenen. Alle vestigingen hebben een speciale babyhoek waar stoffen, kartonnen en plastic boekjes te leen zijn.
Daarnaast is er een Facebook pagina voor Boekstart Altena waar ouders elke week nieuwe informatie kunnen vinden en hun ervaringen uit kunnen wisselen.

De medewerkers van de bibliotheek hebben een speciale  training gevolgd over boeken voor baby’s en hun ouders. Lezen met je baby gaat over spelen, benoemen, reageren en vooral op een heel fijne manier bezig zijn met je kind.

Lezen
Britse onderzoekers stelden vast dat het loont om te ’lezen’ met baby’s. Eenmaal op school blijken de kinderen een grotere woordenschat te hebben, ingewikkelder zinsconstructies te maken en zich beter te kunnen concentreren dan kinderen die niet in de babyleeftijd met boeken bezig zijn geweest. Die voorsprong weten ze bovendien hun gehele schoolloopbaan te behouden.

Heeft u een baby kom dan naar de bibliotheek en ontvang een gratis abonnement en een Boekstart koffertje voor uw kind.
 

Lees meer over:

Altena boekstart biblitoheken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.