vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Mogelijk explosieven in Werkendamse kreken

17 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Waterschap Rivierenland wil in Werkendam een aantal kreken gaan uitbaggeren. Uit onderzoek is gebleken dat daar naar alle waarschijnlijkheid 'scherpe' explosieven uit de Tweede Wereldoorlog kunnen liggen. De gemeente doet hiervoor een beroep doen op de zogenaamde ‘bommenregeling’. Dat wil zeggen dat dan zeventig procent van de kosten door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties betaald worden.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zal de bommendetectie uitvoeren en eventueel gevonden materiaal gaan ruimen. Het komt nog regelmatig voor dat er explosieven worden gevonden. In Nederland werd aan het eind van de Tweede Wereldoorlog vooral in zee gedumpt, naar schatting ruim 50.000 ton.

 

Lees meer over:

explosieven Werkendam EOD
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.