maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Eerste verlies voor Foranto heren1

16 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Foranto heren 1 maakt geen goede start in de competitie van het jaar 2012. De eerste wedstrijd tegen Jola Olympus uit Made werd verloren. Foranto heren 1 kent een heel wisselvallig seizoen. Het team kende de slechtste seizoenstart ooit.  Het team herstelde zich knap gedurende de competitie, maar heeft veel moeite haar goede vorm vast te houden. Dit bleek ook afgelopen zaterdag in Made tegen het jonge team van Jola.

Foranto begon de wedstrijd met de volgende spelers: Marcel Kamminga, Aart Jan Groeneveld als buitenaanvallers, Robert Blaauw en Arjen Kieboom als middenaanvallers, Jacco Bouman als spelverdeler en Bjorn Wansink als diagonaal. Helaas moest het team de middenspeler Huib de Visser die nog steeds geblesseerd is aan zijn voet missen. De eerste set moest Foranto zijn vorm zien te pakken. De buitenaanvallers probeerden met hun aanval druk te zetten. Jola verdedigde echter sterk en Foranto had moeite om te scoren. Jola speelde vooral veel ballen via de middenaanvallers. Het blok van Foranto had weinig antwoord op de aanval  van Jola en al snel keek Foranto tegen een achterstand aan. Aan het einde van de set leek Foranto steeds beter te gaan spelen. De deze wedstrijd wisselvallig spelende Marcel Kamminga scoorde aan einde van de set enkele mooie punten.
Om het team van Foranto van nieuwe bloed te voorzien kwam Michael Wansink in het veld. Hetgeen bracht niet de ommekeer. Foranto bleef veel moeite hebben met het sterke verdedigingswerk van Jola. Ook serverend was Foranto weinig verrassend, de ballen kwamen te simpel bij Jola die geen moeite had met de passes. Dit leidde ertoe dat de aanvallers door hun spelverdeler perfect aangespeeld konden worden. De tweede set werd kansloos verloren.

Oplossingen
Foranto wisselde de derde set veel door, zo speelde bijvoorbeeld Robin den Dekker op het midden. Er werd gezocht naar oplossingen om meer tegenstand te bieden. Maar geen enkele speler van Foranto kon een doorbraak forceren. Aart Jan Groeneveld probeerde met kracht en met slim spel te scoren, dit lukte hem menigmaal, maar hij kreeg teveel ballen toebedeeld om Jola te blijven verrassen. Ook de derde set werd weinig spannend verloren. Foranto kreeg het maar niet voor elkaar om als team samen te spelen en bijvoorbeeld in de verdediging elkaar goed te helpen.

De vierde set begon Foranto erg sterk. De goed serverende Arjen Kieboom bracht de Werkendammers op een voorsprong. Deze voorsprong werd tot aan het einde van de set volgehouden, maar aan het einde van de set werden er enkele onnodige fouten gemaakt, waardoor Foranto ook deze set verloor. Met zoveel talent en kwaliteit had Foranto minimaal twee punten moeten pakken.

De eerste helft van het seizoen zit erop. Foranto staat er niet goed voor in de competitie, maar heeft alles nog in eigen hand. De drive is er in Werkendam, de punten zullen met deze inzet ongetwijfeld olgen. Het team moet zich daarbij wel realiseren dat er harder gewerkt zal moeten worden.  

 

Lees meer over:

sport Werkendam foranto
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.