maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Werkendammer krijgt heldenpenning

16 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op vrijdag 13 januari reikte burgemeester Breuer aan Rens van der Wiel (18) de bronzen legpenning van de Stichting Carnegie Heldenfonds uit. Rens ontvangt deze penning vanwege zijn heldhaftig optreden en “moedig gedrag”.

Op 24 mei 2011, tijdens een zeilactiviteit van school op het Grevelingenmeer sprong Rens in het water om zijn klasgenoot Hans Verwijs die de omgevallen boot niet meer ko bereiken, te helpen. Mede door de slechte weersomstandigheden duurde het uiteindelijk een half uur voordat beide jongens uit het water konden worden gehaald. Gedurende dit tijdsbestek was het vooral het handelen van Rens dat zorgde dat Hans zonder blijvend letsel het ernstige incident kon overleven. (Foto Gemeente Werkendam: (vlnr) Hans Verwijs, Rens van der Wiel, burgemeester Breuer.) 

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.