vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Nederlandse limiet voor Sanne en Brabantse titel voor Thomas

16 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Gedurende twee dagen werden in Roosendaal de Brabantse Kampioenschappen gehouden. Voor de Biesboschzwemmers uit Werkendam heeft het weekend zeve medailles opgeleverd. Daarnaast werden vijftien persoonlijke records aangescherpt en 39 Brabantse en een Nederlandse limiet gezwommen. De medailles gingen naar huis met Thomas Zielhorst, Sanne van de Pol en Marcha Admiraal.

Thomas was met drie medailles de grootste verdiener van de Biesboschzwemmers. Op de 100 rugslag was hij in zijn leeftijd de beste met een tijd die net boven zijn snelste tijd ooit is. Op de 100 vrije slag wist Thomas naar het zilver te zwemmen, maar deze medaille zal een gouden randje hebben. De reden hiervoor is dat Thomas voor het eerst in zijn leven op de vrije slag binnen de minuut wist aan te tikken. De laatste medaille was een bronzen medaille op de 100 vlinderslag. Eigenlijk was Thomas vierde, maar de snelste zwemmer had bewogen voor het startsignaal en werd daarom uit de uitslag gehaald.

Tevreden
Sanne was met twee medailles ook uitermate tevreden. Op de 100 vrije slag verraste ze iedereen door van een zevende naar een tweede plaats te zwemmen. Net als bij Thomas op de vrije slag zal haar medaille ook een gouden randje hebben. Haar eindtijd is namelijk goed genoeg voor een startbewijs op de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in februari van dit jaar. Op de schoolslag was er een kleine teleurstelling voor Sanne. Ze was als snelste ingeschreven, maar moest genoegen nemen met een bronzen medaille. Haar eindtijd was wel een persoonlijk record. Op de 100 rugslag en 200 wisselslag was er ook een persoonlijk record voor Sanne.

Marcha haalde ook een zilveren en bronzen medaille. Op de vlinderslag wist Marcha naar het zilver te zwemmen in een goede tijd voor haar. Op de vrije slag later wist ze binnen de minuut te blijven en dit leverde haar een bronzen medaille op.

Jade Groeneveld, Anne Ippel, Chantal Paans, Lukas en Simon Schmidt wisten alle een of meerdere persoonlijke records te zwemmen. Anne deed het als startzwemster op de 100 meter rugslag en vrije slag. Voor Chantal was er een dik persoonlijk record op de 100 meter schoolslag. Voor Simon was er een klein persoonlijk record op de 100 meter vrije slag, maar dit was voor hem wel de eerste keer dat hij op de winter kampioenschappen aan de start verscheen. Zijn broer verbeterde zich op de 100 meter vlinderslag en vrije slag. Op de vlinderslag met ruim 2,5 seconden en op de vrije slag met bijna een seconde. Jade kwam vijf keer persoonlijk aan de start en wist op drie afstanden een persoonlijk record te zwemmen. Ze deed dit op de 100 meter vrije slag, 100 meter rugslag en 200 meter wisselslag, terwijl ze op de vlinderslag er 0,09 seconden boven aantikte.

Naast deze zwemmers waren er ook starts voor Harry Cornet, Marjo Goelema, Tonny Methorst en Julia Verhoeven. Zij deden het allemaal goed, maar hebben te maken met grote tegenstand of het zat deze keer niet mee.

Estafette
Naast de persoonlijke starts waren er ook nog vier estafette starts. De dames ploeg op de wisselslag behaalde de beste klassering, zij werden namelijk vijfde. De ploeg bestond uit Kim Wijnja, Marjo, Marcha en Tonny. De meisjes juniorenploeg kwam op de wisselslag en vrije slag estafette aan de start. Anne, Chantal, Jade en Sanne wisten op de vrije slag dichtbij hun inschrijftijd te blijven en werden achtste. Op de wisselslag speelde de vermoeidheid meer parten, maar ze werden wel zevende. Op de wisselslag heren kwamen Thomas, Dennis Klop, Harry en Lukas tot een zesde plaats.

Na dit weekend is het zwemmen in januari nog niet voorbij. Eerst staat er een competitiewedstrijd op het programma en in het laatste weekend gaan zes zwemmers naar de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Terneuzen. In datzelfde weekend komen achttien zwemmers uit op een Speedowedstrijd.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.