donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

CU: gemeentepolitiek met kids

11 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen maandag 9 januari verwelkomden wethouder Peter van der Ven, griffier Margreet Gelsing en CU-raadslid Hennie Schermers, de kinderen van groep 6 van basisschool Het Baken uit Werkendam op het gemeentehuis. Deze middag kregen zij een Aardrijkskundeles over de gemeenteraad. Niet uit een boek met plaatjes en tekst, maar van een echte wethouder, raadslid en griffier. Alleen al het zitten op de raadsstoelen in de raadszaal is heel anders dan op school.

Brandweer
Gemeentepolitiek is bij de meeste kinderen niet echt bekend. Zij weten wel allemaal dat Werkendam een vrouwelijke burgemeester heeft, maar hoe zij heet is alweer moeilijker. Het college van B en W. “Dat heeft vast iets met de brandweer te maken” roept een meisje, “want die letters zitten er in.” Of wat te denken van: "Een locoburgemeester is iemand die voor het logo zorgt?"
De kinderen luisteren wel aandachtig terwijl uitgelegd wordt hoe een gemeenteraad werkt. Hoe word je lid? Wat moet je doen als raadslid? Wat doet een wethouder? Dan, na een half uur luisteren, mogen de leerlingen zelf het woord voeren. Spannend... 

Lees hier het heel artikel...

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.