donderdag 28 oktober 2021

Alles over Altena

Kunstenaar uit Andel start nieuw concept

10 januari 2012 (door WoudrichemNet)

ANDEL -  Paul Versteeg uit Andel start met een nieuw concept om laagdrempeligheid in de kunstwereld te creëren. Op zijn nieuwe website CollectieveKleuren.com presenteren verschillende kunstenaars zich onder dezelfde naam. In een gelimiteerde oplage van vijftig stuks verkopen zij hun werk.

Collectieve Kleuren brengt verschillende kunstvormen onder de aandacht, van fotografie tot schilderkunst. De ene keer komen er collecties uit met als gemeenschappelijke noemer de techniek, de andere keer gaat het juist om een thema, zoals ‘vogels’. De hoogwaardige printkwaliteit en grootte van de print (70 x 70 centimeter) maken de kunstwerken extra indrukwekkend. Door in serie te produceren zijn de werken ook uitermate geschikt om kantoren en restaurants aan te kleden.

Concept
Oprichter Paul Versteeg, afgestudeerd aan de Kunstacademie in 2005, wil met Collectieve Kleuren vooral laagdrempeligheid in de kunstwereld creëren. Onder de vlag van Collectieve Kleuren kan aanstormend talent zich ontwikkelen tot zelfstandig kunstenaar. Hun manier van werken stoelt op totale vrijheid, productiviteit en betaling per verkocht werk. In de huidige kunstwereld is dit vrijwel onmogelijk door subsidies en het belang van naamsbekendheid. Met Collectieve Kleuren is kunst weer toegankelijk en betaalbaar voor een groter publiek.

De nieuwsgierige koper die tóch meer wil weten dan alleen ‘Collectieve kleuren’ kan op facebook het ontstaan van de verschillende werken bekijken. Ieder kunstwerk zijn eigen verhaal. www.collectievekleuren.com

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.