Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Gemeenteraad (bijna) unaniem achter Naterop

10 januari 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Het was druk in de raadszaal met publiek en pers die de partijen hun steun hoorden geven aan burgemeester Fons Naterop voor zijn oudejaarsbeleid in Veen. Dat was de heldere uitkomst van de inderhaast belegde extra raadsvergadering.
Alleen de Aalburgse Alliantie (AA) distantieerde zich als enige van het gevoerde beleid. Deze partij gaat nog steeds voor het 'gecontroleerd stoken met inachtneming van de veiligheid.'  Steun hiervoor kreeg men evenwel niet. Wél werd de AA aangesproken op zijn vergelijking dat Veen tijdens oudejaarsnacht op een Syrische enclave leek. Het CDA (Gert-Jan Bax vond het 'ongepast.') verzocht Timmermans dat in te trekken. Timmermans handhaafde evenwel zijn eerder ingenomen stelling en vond onveranderd dat Naterop's beleid had gefaald.

Niet moeilijk
De partijen maakten het de eerste burger niet moeilijk. Met verve verdedigde de eerste burger zijn nieuwjaarsbeleid: 'Ik ga over openbare orde en veiligheid en als ik wanorde verwacht geef ik dat door aan de politie.' Hij was van mening 'proportioneel gehandeld te hebben.'
De PvdA - bij monde van Kees de Waal - stelde:  'Prima deze vergadering. Het slachtoffer is Veen. Het stoken is de splijtzwam van de gemeenschap. De oplossing voor dit probleem ligt niet bij Naterop.'
Ideaalburg complimenteerde de burgemeester met zijn aanpak en deelde een spreekwoordelijke veer uit. Fractievoorzitter Sheikarim: 'Knap zoals u het heeft gedaan. Daar hebben wij ontzag voor.'
BAB schaarde zich ook achter de eerste burger en was in het commentaar recht door zee: 'Wet is wet. Iedereen moet zich daar aanhouden.' De stokers noemde Ben van Oerle een 'stelletje slappelingen' omdat die niet in gesprek wilden met Naterop, zelfs niet na diens eerdere uitnodiging uit 'de anonimitiet te komen.' Van Oerle: 'De burgemeester wil veel tijd in een oplossing stoppen.'
De SGP stelde: 'De overheid draagt het zwaard niet voor niks zodat het volk gerust kan leven' en gaf burgemeester alle lof omdat hij de veiligheid garandeerde. Men meende dat de wet gewoon gehandhaafd moest worden en dat 'de kaders niet moesten opschuiven naar tolereren.' 

Burgmeester Naterop gaat de komende tijd met de verschillende partijen om tafel om een oplossing te zoeken, zoals hij ook had aangekondigd tijdens zijn nieuwjaarspeech vorige week maandag. Wordt dus vervolgd... (Foto Aalburg.net)

 

Zie ook:

Lees meer over:

aalburg oudjaar veen Naterop
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.