maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Helft boeren zijn uit Noordwaard vertrokken

10 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Ruim de helft van de boeren uit de Werkendamse Noordwaard moet vertrekken of is inmiddels vertrokken uit het gebied. De polder moet bij hoogwaterstanden ruimte bieden aan de rivier de Merwede. Van de 25 agrarische families die in het gebied woonden, is er nog maar plek voor tien.  De broers Peter en Tejon de Regt zijn met hun agrarisch bedrijf weggekocht uit Werkendam. Ze zijn verhuisd naar de Flevopolder. Al twee jaar hebben ze hun bedrijf in Dronten zitten, maar ze wonen er pas twee weken. "We moesten altijd pendelen tussen Brabant en Flevoland."

Lees hier het hele artikel...

 

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.