Sunday 26 September 2021

Alles over Altena

Hoe hoog kwam het water in Woudrichem

9 januari 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  Het water is weer gezakt. Wanneer stond het op zijn hoogste punt? Alles bleek beheersbaar, maar welke maatregelen zijn er genomen?

De gemeente laat weten: 'Dinsdag 10 januari 2012 bereikt de rivier de hoogste stand. Hoewel aangekondigd, werd de coupure bij de Gevangenpoort in de vesting uiteindelijk niet gesloten. 
De parkeerplaats op d’n Bol kwam wel onder water te staan. Daarom bleef de poort tot woensdag afgesloten voor verkeer. In de loop van die dag ging de poort weer open.
Bekeken werd of het nodig was een brug te leggen naar de steiger van de veerboot om droge voeten te kunnen houden wanneer men naar de pont zou gaan.'

Afgelopen zaterdag werd ook de riolering afgesloten om te voorkomen dat de inwoners van Woerkum natte voeten zouden krijgen.

Ook de waterstand in de Rijn, de Waal en de IJssel zakt sneller dan dat werd verwacht. Die standen zijn nu normaal voor deze tijd van het jaar. Eerder leek het dat de Rijn en de Waal maandag of dinsdag de hoogste stand zouden bereiken. Zondag bleek echter dat de aanwas veel minder snel gaat en dat het peil van de Rijn in het zuidelijk deel van het Duitse stroomgebied alweer zakkende is.

Ondanks de daling blijven de waterschappen wel alert.

Lees meer over:

woudrichem hoog water
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.