maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Lukas Schmidt en Thomas Zielhorst zwemmen goede 1500 meter

9 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Twee junioren zwemmers van de Biesboschzwemmers, Lukas Schmidt en Thomas Zielhorst, hebben in Boxtel deelgenomen aan een lange afstandswedstrijd. Op het programma stond de 1500 meter vrije slag: voor beiden was dit de eerste keer.

Bij een lange afstandswedstrijd kan de organisatie ervoor kiezen om met twee deelnemers in een baan te zwemmen en dat was in Boxtel ook het geval. Lukas en Thomas lieten zien hier weinig hinder van te ondervinden en zwommen een keurige race. Lukas wist op de 800 vrije slag zijn persoonlijke record met ongeveer een halve minuut aan te scherpen, terwijl Thomas op de 400 meter zijn persoonlijke toptijd met ruim 11 seconden verbeterde.

Eerste keer
Beide hadden de afstand nog niet eerder gezwommen, maar behoren met hun tijden wel bij de beste tien heren van de Biesboschzwemmers. Op de 800 meter wist Lukas dit ook te realiseren, terwijl Thomas nog genoegen moet nemen met een plaats buiten de top tien. Hun tijden op de 1500 meter zijn wel ruimschoots onder de richttijden voor de Brabantse Kampioenschappen en zelfs op de 400 meter wist Thomas zich  te plaatsen voor het Brabantse Kampioenschap.

Op 14 en 15 januari zullen Lukas en Thomas samen met nog twaaf zwemmers deelnemen aan de Brabantse Winter Kampioenschappen in Roosendaal. Op het programma staan dan de 100 meter vlinder-, rug-, school- en vrije slag en de 200 wisselslag. Volgens de inschrijvingen zijn er medaillekansen voor Thomas, Marcha Admiraal, Sanne van de Pol en Jade Groeneveld.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.